Cabinete stomatologice moderne, fără medici, în şcolile din Capitală. Ministerul Sănătăţii a blocat posturile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ecaterina Ionescu, preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti, a declarat vineri că reţeaua de medicină şcolară a fost aproape decimată în ultimii ani. Aceasta a mai precizat pentru Mediafax că, deşi la nivelul Capitalei primăria a dotat zeci de cabinete la standarde europene, nu există medici, întrucât Ministerul Sănătăţii a blocat posturile.

„Din păcate, reţeaua de medicină şcolară a fost, practic, decimată în ultimii ani. Un paradox este în Capitală, unde primăria a dotat unele cabinete la standarde europene, dar acestea stau cu lacătul pe uşă, pentru că nu au medici, întrucât Ministerul Sănătăţii a blocat posturile", a declarat prof. dr. Ecaterina Ionescu.

Potrivit preşedintelui Colegiului Medicilor Dentişti (CMD), dintre cele 126 de cabinete, o treime sunt închise.

Mai mult, potrivit acesteia, Ministerul Sănătăţii a elaborat un normativ prin care unui stomatolog îi revin 2.500 de copii, faţă de 1.500, câţi erau prevăzuţi în vechiul document.

Medicina şcolară este împărţită între două ministere, respectiv Educaţia, care deţine spaţiile, şi Ministerul Sănătăţii, care vizează normativul de personal“, a mai spus Ionescu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite