Ministerul Muncii cere suplimentarea bugetului cu peste 2,7 milioane de lei pentru a plăti salariile câştigate în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Muncii trebui să aloce în acest an peste 10 milioane de lei pentru plata unor drepturi salariale câştigate în instanţă şi devenite executorii, solicitând în acest scop suplimentarea bugetului cu peste 2,7 milioane de lei, sumă necesară pentru plăţile din primul trimestru.

Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre privind suplimentarea bugetului pentru plata titlurilor executorii prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 71/2009 privind plata unor sume prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar, potrivit Mediafax.

Documentul pus în dezbatere publică prevede suplimentarea bugetului pe 2014 cu 2.748.000 lei. Suma reprezintă plata drepturilor salariale din primul trimestru al acestui an, în urma unor hotărâri ale instanţei.

În nota de fundamentare a proiectului se precizează că datoriile totale înregistrate de Ministerul Muncii către salariaţi totalizează 42.577.000 lei, conform titlurilor executorii emise până la 31 decembrie 2013, iar cuantumul total al obligaţiilor de plată pentru 2014 este de 10.780.000 lei. Documentul se află în dezbatere publică până în 4 aprilie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite