METEO Cum va fi vremea în weekend: temperaturile rămân scăzute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Specialiştii au anunţat că în acest weekend vom avea temperaturi scăzute şi va ploua FOTO Shuttertsock
Specialiştii au anunţat că în acest weekend vom avea temperaturi scăzute şi va ploua FOTO Shuttertsock

În acest weekend vom avea parte de o vreme răcoroasă, cu temperaturi scăzute ce nu vor depăşi 20 de grade. În unele zone sunt aşteptate ploi.

Sâmbătă vremea se va menţine răcoroasă în cea mai mare parte a ţării, iar cerul va fi temporar noros în vestul, nord-vestul, centrul şi sud-estul extrem al ţării. Trecător va ploua în cea mai mare parte a Crişanei, local în Maramureş, pe arii restrânse în Transilvania şi izolat în Banat. 

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 grade în nordul Moldovei şi 20 de grade, izolat, în regiunile intracarpatice, iar cele minime între 1 şi 11 grade, mai coborâte, până la -3 grade, în depresiuni. Cu totul izolat, spre dimineaţă, în estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei se va produce brumă, iar în regiunile vestice vor fi condiţii de ceaţă.

În Capitală vremea se va menţine răcoroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 17-18 grade, iar cea minimă de 7-8 grade.

Duminică vremea va fi în continuare uşor mai rece decât în mod normal în prima decadă a lunii octombrie, în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile vestice, sudice şi la munte, unde izolat va ploua slab. 

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 şi 20 de grade, iar cele minime între 1 şi 11 grade, mai coborâte, până la -4 grade, în depresiuni. Pe arii restrânse, spre dimineaţă, în zonele joase se va semnala ceaţă, iar în estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei se va produce brumă.

În Bucureşti, dimineaţa se vor înregistra 7-8 grade, iar maxima va urca până la 17-18 grade.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

METEO Cum va fi vremea până pe 12 octombrie: maxime de până la 24 de grade stropite de ploi

Luna octombrie debutează cu vreme frumoasă în toată ţara şi cu temperaturi ce vor urca în unele zone până la 24 de grade Celsius. Valorile termice vor scădea însă începând cu a doua săptămână. Specialiştii avertizează că sunt şanse mari de precipitaţii în zilele de 2,3 şi 7 octombrie.

METEO Vom avea o toamnă blândă

 

Meteorologii au emis, vineri, prognoza meteo pentru următoarele trei luni. Specialiştii susţin că temperaturile vor fi peste mediile multianuale în lunile octombrie, noiembrie şi decembrie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite