METEO Cum va fi vremea în acest weekend şi luni, de Ziua Naţională a României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Specialiştii au anunţat că în acest weekend vremea va fi deosebit de rece FOTO Shutterstock
Specialiştii au anunţat că în acest weekend vremea va fi deosebit de rece FOTO Shutterstock

În acest weekend vom avea parte de o vreme deosebit de rece pentru această perioadă, cu maxime ce vor atinge, izolat, 11 grade. Specialiştii au anunţat ploi, precipitaţii mixte şi ninsori. Şi pentru Ziua Naţională a României a fost anunţată o vreme rece şi închisă.

Vineri vremea va fi în continuare deosebit de rece la nivel local în regiunile extracarpatice şi centrale, în timp ce în vestul şi sud-estul teritoriului valorile termice, în creştere faţă de intervalul precedent, vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Cerul va fi mai mult noros şi temporar se vor semnala precipitaţii slabe în cea mai mare parte a ţării, predominant sub formă de ninsoare în Moldova şi, pe arii restrânse, în Muntenia şi Oltenia, mixte în Transilvania şi Maramureş, şi mai ales ploi în Banat, Crişana şi Dobrogea. Izolat se va produce polei.

Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 grade în Moldova şi 8 grade în Banat, iar cele minime se vor încadra între -6 şi 5 grade. În zonele joase, mai ales din sud şi sud-vest, dimineaţa şi noaptea va mai fi ceaţă.

În Capitală vremea se va menţine deosebit de rece pentru această dată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad şi cea minimă va fi de -2...-1 grad. Cerul va fi mai mult noros şi, trecător, îndeosebi seara şi în prima parte a nopţii, se vor semnala precipitaţii slabe, mai ales lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla în general slab.

Sâmbătă vremea va fi deosebit de rece pentru regiunile extracarpatice, în timp ce în restul ţării regimul termin va fi normal. Cerul va fi mai mult noros în toată ţara, fiind aşteptate precipitaţii. Specialiştii au precizat că în Muntenia şi Oltenia va ninge, în Moldova va fulgui, în timp ce în Banat, Crişana, Dobrogea şi Transilvania sunt aşteptate precipitaţii mixte.

ANM a anunţat că maximele zilei se vor încadra între -3 şi 11 grade, în timp ce minimele vor fi în jur de -6...4 grade.

În Bucureşti va continua să fie rece, maximele ajungând până la 2-3 grade. De asemenea, specialiştii au anunţat că sâmbătă vor fi precipitaţii mixte (ploi, lapoviţă şi ninsoare).

Duminică vremea va fi în continuare rece în regiunile extracarpatice, unde sunt aşteptate ninsori în cea mai mare parte a regiunilor. Specialiştii au anunţat că va ninge în Muntenia, Oltenia, Moldova şi în Transilvania, în restul ţării fiind aşteptate precipitaţii mixte.

Maximele zilei se vor încadra între -3 şi 9 grade, în timp ce minimele se vor situa între -9 şi 5 grade.

În Bucureşti sunt anunţate ninsori pentru ziua de duminică. Maxima zilei nu va depăşi 0 grade, în timp ce noapte mercurul din termometru nu va depăşi -4 grade.

Specialiştii au anunţat că pe 1 decembrie, de Ziua Naţională a României, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă, fiind anunţate ploi, precipitaţii mixte şi ninsori. Maximele zilei se vor încadra între -5 şi 7 grade, în timp ce minimele se vor situa între -9 şi 3 grade.

Au fost anunţate ploi în Banat şi Crişana, ninsori în Muntenia, Oltenia şi Moldova, în timp ce în Dobrogea şi Transilvania sunt aşteptate precipitaţii mixte.

Şi în Capitală vremea va fi mohorâtă, cu maxime de -3...-1 grad.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

PROGNOZA METEO În următoarele două săptămâni, vremea se răceşte. Minimele coboară sub zero grade în întreaga ţară

Vremea va continua să se răcească din ce în ce mai mult în următoarele două săptămâni, în timp ce mediile nocturne se vor situa sub zero grade Celsius în toate regiunile ţării, anunţă meteorologii. Precipitaţiile vor fi mixte şi sub formă de ninsoare, mai spun specialiştii.

Prognoza meteo pentru această iarnă. Unde va ninge cel mai mult

În această iarnă vom avea parte de un regim termic apropiat de cel normal în această perioadă, cu precipitaţii mai scăzute în cea mai mare parte a ţării, potrivit prognozei pentru următoarele trei luni, publicată miercuri de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite