Medicul Radu Zamfir - ambasador al campaniei „Şi tu poţi salva vieţi! Există un erou în fiecare dintre voi!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul Radu Zamfir, unul dintre supravieţuitorii accidentului aviatic din Apuseni, a devenit ambasador al campaniei „Şi tu poţi salva vieţi! Există un erou în fiecare dintre voi!”, proiect iniţiat în aprilie 2013, care are ca principal scop reducerea timpului de ajungere la urgenţe de grad 0 şi 1 din locurile publice la mai puţin de 6 minute.

„<<Există un erou în fiecare dintre voi!>> este un program care pe mine, personal, m-a convins, pentru că poate ajuta practic pe toţi aceia aflaţi la limita dintre viaţă şi moarte. Ştii tehnici de bază de prim ajutor, primeşti o alertă că cineva din apropierea ta are nevoie de tine, mergi şi acţionezi. Şi salvezi o viaţă. Nu se poate mai simplu de atât şi eu, unul, cred în el”, a afirmat medicul Radu Zamfir, potrivit unui comunicat de presă al Societăţii de Salvare Bucureşti.

Cei care îşi doresc să redirecţioneze 2% din impozitul pe venit către Societatea de Salvare Bucureşti pentru susţinerea proiectului pot face acest lucru completând formularul 230 de pe www.existaunerou.ro şi încărcându-l tot pe acest site.

„Fiind conştient de importanţa acordării primului ajutor la timp, dr. Radu Zamfir, el însuşi erou prin ceea ce face şi prin vieţile salvate zilnic, a acceptat fără nicio ezitare susţinerea proiectului. Există un erou în fiecare dintre voi. În ciuda programului extrem de încărcat, ca medic chirurg şi coordonator al echipei de prelevare din cadrul Spitalului Fundeni, dr. Radu Zamfir s-a implicat 100% în sprijinirea acestei campanii, derulată de Societatea de Salvare Bucureşti”, se arată în comunicatul de presă.

Pe 20 ianuarie 2014, un avion de mici dimensiuni, în care se aflau şapte persoane, s-a prăbuşit în Munţii Apuseni, în jurul orei 16.00. Găsiţi abia după şapte ore de autorităţi, doi dintre pasageri au murit – pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion. Copilotul şi cei patru medici au supravieţuit tragediei.

Pe aceeaşi temă:

Medic supravieţuitor: Datorită lui Iovan suntem în viaţă. Tânăra care a murit avea 23 de ani şi era studentă în anul V. Rezultatul autopsiei Victimele accidentului aviatic de la Cluj sunt în stare stabilă. Mai mult, medicul Radu Zamfir, cel care a ţinut legătura telefonic cu salvatorii după prăbuşirea aeronavei s-a întors marţi în Capitală. Pe de altă parte, Ministerul Apărării Naţionale a informat că tânăra care a murit în accident are 23 de ani, este studentă în anul V, şi în această misiune participa ca voluntar. Rezultatele autopsiei: studenta şi Adrian Iovan au murit de frig.

FOTO Al şaptelea transplant hepatic din 2014. Radu Zamfir a adus ficatul de la Sibiu cu o ambulanţă: „Mi-e teamă de avion, dar o voi învinge!” Vineri a avut loc cel de-al şaptelea transplant hepatic din acest an şi al patrulea realizat de echipa medicală de la Institutul Clinic Fundeni după accidentul aviatic din Munţii Apuseni. Cel care a coordonat echipa de prelevare, formată din patru medici şi o asistentă, a fost chiar medicul Radu Zamfir. Cei cinci au mers şi s-au întors de la Sibiu cu o ambulanţă, deşi a fost luat în calcul şi un posibil zbor cu avionul.

Liviu Dragnea cere anchetă pentru a vedea dacă salvatorii victimelor accidentului aviatic din Cluj au întârziat din cauza STS. „Avionul prezenta riscuri” Ministrul de Interne, Radu Stroe, a declarat, marţi dimineaţă, întrebat despre dificultăţile de localizare a avionului prăbuşit în Apuseni, că răspunsul poate fi găsit la STS Cluj. În replică, Serviciul de Transmisiuni Speciale susţine că avionul a fost localizat imediat ce a fost primit apelul la 112. Premierul Ponta cere explicaţii. Pe de altă parte, medicii care au preluat victimele accidentului susţin că acestea sunt în stare stabilă.

Mărturii din avionul groazei. Unul dintre medicii supravieţuitori: „Ne-am prăbuşit, sunt întins pe pământ, abia respir” Medicul Valentin Calu, rănit în accidentul aviatic din Munţii Apuseni în care pilotul Adrian Iovan a murit, a sunat-o imediat după prăbuşire pe directoarea medicală a Spitalului Elias, Dana Safta, şi i-a transmis starea în care se află.

Cum a găsit un pădurar epava avionului înaintea autorităţilor Epava avionului prăbuşit în Munţii Apuseni la graniţa judeţelor Cluj, Alba şi Bihor a fost gasită la altitudinea de 1.600 de metri, după mai bine de cinci ore, de către un pădurar, pe numele său Todea Avrămuţ. Acesta, după ce a identificat locul dezastrului înaintea autorităţilor, a direcţionat şi echipajele de urgenţă pentru a acorda primul ajutor răniţilor.

Reportaj din Apuseni: filmul tragediei aviatice, în care sute de săteni au încercat să-l salveze pe pilotul Adrian Iovan şi pe ceilalţi răniţi Un avion a căzut în Munţii Apuseni şi doi oameni au murit, pilotul Adrian Iovan şi o rezidentă. Salvamontişti din mai multe judeţe, echipaje de ambulanţă şi SMURD, pompieri, dar şi sute de localnici au căutat cele şapte persoane aflate la bordul aparatului de zbor prăbuşit în pădure, printre brazi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite