Medic, despre pacientul suspect de febră tifoidă din avionul care a aterizat de urgenţă pe aeroportul Otopeni: „Nu s-ar susţine acest diagnostic”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Diagnosticul de febră tifoidă nu se susţine încă în cazul pasagerului care se afla la bordul unei aeronave ce a aterizat marţi seară pe aeroportul Henri Coandă din Bucureşti. Aşa susţine medicul Ştefan Lazăr de la Spitalul „Victor Babeş” din Capitală, unde se află internat bărbatul de 62 de ani.

Potrivit specialistului, pacientul a fost examinat în seara de marţi spre miercuri. „Pacientul a fost examinat aseară. S-au luat analize. În momentul de faţă, ne este greu să afirmăm existenţa acestei boli. Din punct de vedere clinic şi biologic, nu s-ar susţine acest diagnostic. Din păcate, nu avem documente medicale foarte coerente. Avem un singur buletin de analize, din urmă cu câteva luni, care este total neconcludent legat de această boală”, a declarat medicul, potrivit Agerpres.

Acesta susţine că, aşa cum cere procedura, a trimis la Institutul Cantacuzino analizele pentru confirmare sau infirmare a acestei afecţiuni. 

„Pacientul a plecat de acolo fiind consultat în prealabil acum, la începutul lunii septembrie, de către un medic care i-a dat dreptul de zbor. Din punctul acesta de vedere, şi ei l-au considerat a nu fi cu potenţial de risc. Nu are o stare generală extraordinar de bună, dar cel puţin în momentul de faţă nu pot afirma că starea de sănătate a dumnealui este într-un pericol mare. Este izolat pacientul, cum facem cu toţi pacienţii de acest fel. (....) Până în momentul de faţă, nu avem niciun element sugestiv pentru această boală. (...) Nu avem nici măcar certitudinea, din ce documente ni s-au prezentat în legătură cu existenţa acestei boli", a afirmat medicul.

El a explicat că febra tifoidă se transmite pe cale fecal-orală iar microbul poate rămâne în organismul unor pacienţi care au fost trataţi incomplet.

„Pacientul ne-a relatat că este bolnav cam de patru luni şi jumătate, că n-ar fi avut la momentul respectiv, nici măcar atunci, febră, că şi-ar fi făcut nişte analize şi că a primit un tratament injectabil care a fost administrat la domiciliu, nu în spital. Deci, nu a fost internat pentru această afecţiune. Probabil, nici ei nu au avut certitudinea acestui diagnostic. Dacă era vorba despre aşa ceva, l-ar fi izolat (medicii de acolo - n.r.)", a mai susţinut medicul. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite