Managerul Spitalului „Sfântul Ioan” din Capitală, demis de ministrul Sănătăţii. Nicolae Bănicioiu: „Cred că trebuie să redăm spitalele pacienţilor!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Bănicioiu îl va demite pe directorul interimar de la Spitalul Sfântul Ioan FOTO David Muntean
Nicolae Bănicioiu îl va demite pe directorul interimar de la Spitalul Sfântul Ioan FOTO David Muntean

Managerul interimar al Spitalului „Sfântul Ioan” din Capitală, Robert Lazăr, urmează să fie demis de ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, după ce acesta din urmă a constatat o serie de nereguli în urma unui control inopinat în unitatea sanitară. Bănicioiu a fost însoţit la vizită şi de doctorul Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

„Am efectuat o vizită inopinată la Spitalul Sfântul Ioan, în urma unor sesizări, pentru a vedea modul în care pacienţii sunt trataţi şi cum funcţionează acest spital. În urma neregulilor constatate la faţa locului am decis să îl demit pe directorul Spitalului. Cred că trebuie să redăm spitalele pacienţilor. Spitalele trebuie să deservească pacienţii, care plătesc asigurări şi au tot dreptul să fie trataţi decent”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

„Am fost la Spitalul Sf. Ioan în urmă cu trei săptămâni şi l-am rugat pe manager să desfiinţeze bufetul de lângă UPU. I-am promis că voi reveni, cu toatea acestea nu a luat niciun fel de măsură. Am costatat disfuncţionalităţi la UPU, dar şi în alte secţii, de aceea am hotărât schimbarea acestuia (directorului interimar Robert Lazăr, n.r.). Managerul trebuie să ajute la dezvoltarea unităţii sanitare pentru că eu, ca ministru, nu pot să merg să fac curăţenie într-un spital. Nu pot crede că lipsa curăţeniei este o problemă de ordin financiar. Mai mult chiar, am văzut că spitalul a primit sume importante de bani”, a mai spus Bănicioiu.

Vizite în mai multe spitale din Bucureşti şi din ţară 

La rândul său, medicul Raed Arafat a explicat că Spitalul Sfântul Ioan are o serie de probleme şi în ceea ce priveşte partea de asistenţă medicală de urgenţă. 

„Spaţiul va fi reorganizat, dar sunt şi deficienţe legate de circuitul pacienţilor. Noul medic şef de la unitatea de primiri urgenţe va beneficia de sprijinul unui consilier din MAI, medic, pentru a remedia situaţia în cel mai scurt timp posibil”, a declarat pentru adevarul.ro doctorul Raed Arafat. 

Potrivit acestuia, în Bucureşti există spitale unde unităţile de primiri urgenţe funcţionează corect, cum ar fi Spitalul Universitar, Spitalul Floreasca, Spitalele Marie Curie şi Grigore Alexandrescu. De asemenea, subliniază medicul, sunt şi unităţi medicale a căror standarde trebuie ridicate, prin reorganizarea spaţiilor şi a activităţii. Vizate sunt Spitalul Sfântul Ioan, Spitalul Bagdasar şi Spitalul Pantelimon. 

În ceea ce priveşte vizitele, doctorul Arafat a precizat că în perioada următoare vor avea loc mai multe vizite, unele anunţate altele inopinate. Scopul vizitelor, efectuate de reprezentanţi ai MS şi ai MAI, au ca scop verificarea activităţii serviciilor de urgenţe. 

Pe aceeaşi temă: 

UPDATE Managerul SJU Ploieşti a cerut încetarea contractului de management, solicitarea fiindu-i aprobată. Rezultatele anchetei vor fi prezentante marţi

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Ploieşti, Adrian Strâmbeanu, a solicitat, vineri, încetarea contractului de management cu acordul părţilor, cererea fiindu-i aprobată de Consiliul Judeţean Prahova. Interimatul este asigurat de către directorul medical Florin Puşcariu. Solicitarea vine la scurt timp după ce atât ministrul Sănătăţii, cât şi secretarul de stat Raed Arafat, au cerut suspendarea acestuia din funcţie.

Ministrul Sănătăţii: Ar fi normal ca managerul Spitalului Judeţean Ploieşti să fie suspendat. Am făcut apel public, Consiliul Judeţean decide

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, susţine că ar fi normal ca managerul Spitalului Judeţen de Urgenţă (SJU) din Ploieşti să fie suspendat şi chiar a făcut un apel public în acest sens, precizând însă că decizia aparţine Consiliului Judeţean.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite