Limba maghiară te vindecă de cancer

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu aş reveni la tema pretenţiilor absurde ale reprezentanţilor maghiarimii dacă nu ar avea o agendă zilnică de proteste. Aceştia funcţionează ca un sindicat cu obiect unic de activitate: organizarea de proteste. Pe ordinea de zi, sâmbătă, avem proteste de stradă pentru înfiinţarea unei linii de studiu cu predare în maghiară la UMF Târgu Mureş. Maghiara este tămăduitoare? N-ar trebui atunci ca medicina să se predea în maghiară la nivel mondial?

După ce în ultimele zile am fost ameninţaţi cu proteste infinite din partea mai multor organizaţii politice maghiare pe tema regionalizării, acum suntem anunţaţi cu privire la un protest mai puţin obişnuit al Asociaţiei Maghiare pentru Pregătirea Medicală şi Farmaceutică din România.  Ce vrea această organizaţie care sună pompos şi nu are niciun rost, pentru că amestecă medicina cu etnia? Exact acest lucru, să amestece medicina cu etnia prin înfiinţarea unei linii de studiu cu predare în limba maghiară la UMF Târgu Mureş. De ce? Pentru că una e să vindeci omul în limba română şi alta e să-l vindeci în limba maghiară. Probabil că organele interne umane recepţionează mai bine medicamentele dacă acestea sunt administrate în limba sacră. Dacă se dovedeşte că tratamentul cancerului în limba maghiară dă rezultate spectaculoase, vă daţi seama ce isterie mondială va fi? Toate spitalele din lume vor eradica această maladie crâncenă prin simpla rostire a cuvintelor magice în maghiară. Dacă limba maghiară are aceste capacităţi incantatorii, atunci nu ştiu de ce se mai încurcă Asociaţia Maghiară pentru Pregătirea Medicală şi Farmaceutică din România cu Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş. Asociaţia respectivă, înţeleg, deţine deja panaceul visat de toată lumea. Ar trebui doar să înfiinţeze spitalul miraculos în care ţi se spun cuvinte în maghiară şi gata, te vindeci de orice boală. La ce le mai trebuie şcoală de medicină?

E greu de acceptat, pe de o parte, de ce şi medicina trebuie băgată în ciorba revendicărilor etnice, după ce condamnarea fotbalului românesc a devenit o miză a neatârnării maghiare. Pe de altă parte, e clar că sindicatul maghiar nu se dă înapoi de la nimic şi ar amesteca etnia oriunde, chiar şi în flora şi fauna României.

Dacă se dovedeşte că tratamentul cancerului în limba maghiară dă rezultate spectaculoase, vă daţi seama ce isterie mondială va fi? Toate spitalele din lume vor eradica această maladie crâncenă prin simpla rostire a cuvintelor magice în maghiară.

Chiar aşa, de ce nu se înfiinţează o Asociaţie Maghiară a florei din România, care să ceară dreptul de a denumi plantele bilingv, aşadar şi în maghiară, luptând pentru recunoaşterea originii maghiare a culorii verzi a vegetaţiei generate de clorofilă?

În plus, animalele săbatice din pădurile Transilvaniei ar trebui arondate în funcţie de apartenenţa etnică a populaţiei. Cu pădurile acest lucru s-a întâmplat deja, cunoscătorii ştiu despre ce vorbesc. Dar cum rămâne cu fauna, chiar dacă nu e colorată în verde? N-ar trebui ca o bună parte din urşii, lupii şi cerbii României, câţi au mai rămas după defrişări, să fie declaraţi maghiari? De recunoaşterea acestui drept ar trebui să se ocupe Asociaţia Maghiară a animalelor sălbatice din România.

Şi mai sunt multe asemenea domenii unde mă aştept să fim bombardaţi cu proteste logice şi de bun simţ, ca şi cele de până acum. De exemplu cerul, care are prostul obicei de a fi doar albastru, aşadar se regăseşte numai în tricolorul românesc, ar trebui să fie şi verde de câteva ori pe an deasupra României ca semn de recunoaştere a factorului constitutiv al etniei maghiare în această ţară. Iată aşadar un bun motiv pentru înfiinţarea Asociaţiei Maghiare a cerului de deasupra României.

După ce am aronda astfel dreptul de proprietate pe 7 la sută din România (reclamat în exact aceşti termeni de Marko Bela) pe toate componentele existente, tot mai rămân două elemente în dispută: aerul şi apa. Ar trebui, evident, ca 7 la sută din aerul şi din apa României să îşi recunoască originea maghiară. Uite ce misiune istorică pentru o Asociaţie Maghiară a aerului şi apei din România!

Le-am dat sindicaliştilor etniei maghiare o sumă de idei generoase pe care se pot aplica. Nu că ar avea nevoie, sunt destul de inventivi şi ei. Există în România sute de organizaţii care se luptă pentru drepturile maghiarilor (nu ştiu dacă la cetăţenii români de etnie maghiară ajunge vreun drept din cele care sunt clamate în numele lor, dar parcă mai contează?). Estimez că în viitorul apropiat vor fi câte două organizaţii de acest fel pentru fiecare maghiar din România, una care să lupte ziua pentru drepturile lui, iar alta care să lupte noaptea, pentru ca aspiraţiile la supremaţia rasei să fie susţinute non-stop, fără pauze. Între timp, cetăţenii maghiari din România au aceleaşi probleme reale ca toată lumea, dar acestea nu contează pentru că nu au legătură cu etnia. Sindicatul suprem al etniei maghiare, autoimpus, se ocupă în schimb cu maghiarizarea învăţământului, sportului, maşinilor de poliţie şi a sticlelor de Coca Cola (şi aici vorbesc de cazuri reale).

Nu pot, în încheiere, decât să îi urez succes Sindicatului Universal al Drepturilor Etniei Maghiare în lupta sa acerbă pentru etnicizarea tuturor componentelor vieţii umane şi sociale. A, şi să nu uit, ar trebui şi o Asociaţie Maghiară a Providenţei Divine pe teritoriul României. Doamne fereşte ca Cel de Sus să se gândească la această ţară doar în limba română. O să aibă de a face imediat cu Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării...

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite