Libere legale de Sărbători: zile libere de Crăciun şi de Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zile libere legale de Crăciun şi de Revelion
Zile libere legale de Crăciun şi de Revelion

Libere legale de Sărbători. Până la sfârşitul anului 2015, românii mai beneficiază de o singură zi liberă legală: de Crăciun, pe 25 decembrie, care va pica într-o zi de vineri.

Ultimele sărbători legale din 2015 mai sunt prima şi a doua zi de Crăciun, însă doar 25 decembrie va fi în timpul săptămânii, mai exact într-o zi de vineri.

Libere legale de Sărbători. Liber pe 1 ianuarie 2016

Legea prevede ca 1 şi 2 ianuarie să fie libere, însă doar prima zi a anului va cădea în cursul săptămânii, mai exact vineri.

Vacanţa de iarnă a elevilor va începe pe 19 decembrie, iar aceast dureaza două săptămâni, astfel că pe 10 ianuarie vor fi reluate cursurile.

Libere legale în 2016

Codul Muncii prevede 12 zile libere acordate cu ocazia sărbătorilor legale, respectiv câte două zile pentru Anul Nou, Paşte, Rusalii şi Crăciun şi câte o zi pentru Ziua Internaţională a Muncii, Adormirea Maicii Domnului, Sfântul Andrei şi Ziua Naţională a României. În plus, Guvernul a decis ca şi Ziua Unirii Principatelor Române (24 ianuarie) să fie zi liberă. 

Anul Nou
- 1 ianuarie - vineri
- 2 ianuarie - sâmbătă

Ziua Unirii
- 24 ianuarie - duminică

Paştele
- 1 mai - duminică
- 2 mai - luni

Ziua Internaţională a Muncii
- 1 mai - duminică

Rusaliile
- 19 iunie - duminică
- 20 iunie -l uni

Adormirea Maicii Domnului
- 15 august - luni

Sfântul Andrei
- 30 noiembrie - miercuri

Ziua Naţională a României
- 1 decembrie - joi

Crăciunul
- 25 decembrie - duminică
- 26 decembrie - luni

Când au fost liberi românii în 2015

În 2015, salariaţii au beneficiat de timp liber pe 1 şi 2 ianuarie (care au picat joi şi vineri), în a doua zi de Paşte (luni, 13 aprilie), pe 1 mai (vineri), în a doua zi de Rusalii (luni, 1 iunie), de Sfântul Andrei şi de Ziua Naţională a României, respectiv pe 30 noiembrie şi pe 1 decembrie (luni şi marţi).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite