La sfârşitul lunii martie, în România erau mai mulţi şomeri bărbaţi decât femei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ima
Ima

Rata şomajului la sfârşitul lunii martie a fost de 7,5%, în creştere faţă de ultimele trei luni ale anului trecut când procentul a fost de 6,9%, dar în scădere faţă de primul trimestru al anului 2012, potrivit unei cercetări a Institutului Naţional de Statistică. În plus, acelaşi studiu a scos la iveală că în primul trimestru al anului erau mai mulţi şomeri bărbaţi decât femei.

Procentul şomerilor femei a fost mai mic (6,6%) decât cel al şomerilor bărbaţi, care a ajuns la 8,2%. Totodată, în mediul rural au fost mai puţini şomeri decât în mediul urban, astfel că rata şomajului la sate era la sfârşitul lunii martie de 5,8%, în timp ce şomajul în rândurile populaţiei urbane era de 8,9%.

În ceea ce priveşte şomajul în rândul tinerilor între 15 şi 24 de ani, acesta ajunsese la sfârşitul lunii martie la 23,8%.  În plus, în primul trimestru al anului, rata şomajului era de două ori mai mică în rândul tinerilor care locuiesc la sat faţă de cei care locuiesc şi îşi caută de lucru în oraşe. Astfel, dacă 17,1% dintre tinerii de la sate erau neangajaţi, în mediul urban, procentul acestora depăşea 33%.
 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite