Peste 11.000 de joburi disponibile la nivel naţional în această săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
11.393 de joburi sunt disponibile la nivel naţional în această săptămână FOTO Adevărul
11.393 de joburi sunt disponibile la nivel naţional în această săptămână FOTO Adevărul

Peste 11.000 de locuri de muncă sunt disponibile, la nivel naţional, în această săptămână. Dintre acestea aproape 900 de joburi sunt adresate absolvenţilor de studii superioare, informează Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Din cele 11.393 de posturi scoase la concurs la nivel naţional, 896 de locuri de muncă sunt disponibile absolvenţilor cu studii superioare, iar cele mai multe dintre acestea (79) sunt adresate inginerilor şi subinginerilor. Companiile caută de asemenea programatori, asistenţi medicali, precum şi consilieri vânzări şi asigurări.

Pentru absolvenţii de studii medii şi profesionale, precum şi pentru lucrătorii necalificaţi sunt disponibile 10.497 de joburi, cele mai multe în industria textilă. Angajatorii caută confecţioner asamblori articole din textile, precum şi muncitori necalificaţi în industria confecţiilor. În plus, companiile înregistrate la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă recrutează agenţi de vânzări, dar şi şoferi de autocamion şi pe maşini de mare tonaj.

Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite de companiile din Bucureşti şi din judeţele Cluj şi Timiş, iar cele mai puţine joburi sunt scoase la concurs de angajatorii din Mehedinţi (unde sunt disponibile doar 16 locuri de muncă), Suceava şi Caraş-Severin.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite