Elevii ar putea avea zile libere după alegeri: Ce spune Iohannis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO presidency.ro
Klaus Iohannis FOTO presidency.ro

Elevii ar putea avea zile libere după alegerile din 27 septembrie pentru ca şcolile să fie dezinfectate după procesul de vot. Întrebat pe această temă, preşedintele Klaus Iohannis s-a pronunţat pentru găsirea celor mai bune soluţii pentru „o dezinfecţie profundă” şi a precizat că a discutat acest lucru cu reprezentanţii guvernului.

„Sunt perfect de acord că trebuie să se găsească soluţiile cele mai bune pentru a face o dezinfecţie profundă după ziua alegerilor. Este foarte clar că activitatea în şcoli va fi puternic deranjată de aceste alegeri locale, fiindcă amenajarea secţiilor de votare nu se poate face peste noapte, deci cel puţin o zi sau două înainte de vot şcoala va trebui să fie liberă pentru instalarea secţiilor de votare, iar după ziua votului este foarte clar că e nevoie de o perioadă pentru a face o dezinfecţie profundă şi aceste lucruri trebuie rezolvate după părerea mea foarte urgent de către Guvern şi de către responsabilii din Guvern şi de către autorităţi”, a declarat preşedintele într-o conferinţă de presă susşinută la Palatul Cotroceni, scrie hotnews.ro.

„Toată lumea este constientă” că e nevoie de o perioadă pentru pregătirea secţiei de votare şi pentru dezinfecţie, a insistat Iohannis, subliniind că a ajuns la această concluzie din discuţiile purtate cu ministrii Educaţiei şi Sănătăţii.

Pe de altă parte, preşedintele a declarat că şcoala trebuie să înceapă la 14 septembrie, notează hotnews.ro.

„Epidemiologii spun că se poate începe anul şcolar şi eu sunt de părere că în 14 septembrie şcoala trebuie să înceapă. Dacă, Doamne fereşte, creşte numărul de persoane care au fost detectate cu acest virus sau dacă creşte neaşteptat numărul persoanelor internate la Terapie Intensivă, sigur că s-ar putea apela un timp scurt la metode care au mai fost folosite, învăţământul online sau Săptămâna Altfel, care există ca şi structură în anul şcolar. Dar eu sper să nu fie cazul să ajungem acolo”, a spus Klaus Iohannis.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite