Dosarele eligibile pentru pacienţii cu afecţiuni oncologice, aprobate de CNAS. Peste 2.500 de bolnavi de cancer vor beneficia de tratamente scumpe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 2.500 de dosare, aprobate de experţi FOTO Adevărul
Peste 2.500 de dosare, aprobate de experţi FOTO Adevărul

Peste 2.500 de dosare depuse de bolnavii cu afecţiuni oncologice pentru iniţierea şi continuarea tratamentului cu medicamente scumpe au fost analizate de comisiliile de specialitate din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), informează instituţia.

„În urma analizei, comisiile din cadrul CNAS au aprobat continuarea tratamentului pentru 1.249 de bolnavi şi initierea tratamentului pentru 1.263 de bolnavi. Au fost incluse în tratament toate dosarele complete şi care au corespuns criteriilor de includere. În prezent, se află depuse la CNAS un număr de 203 dosare care vor fi analizate în cadrul comisiilor din luna octombrie 2014”, se arată într-un comunicat de presă al CNAS.

Potrivit sursei citate, dacă la începutul anului erau incluşi în tratament peste 7.500 de bolnavi oncologici, numărul acestora a crescut la 8.600 la nivelul lunii septembrie.

„Urmărim să scurtăm cât mai mult posibil timpul de aşteptare al pacienţilor care au nevoie de tratament cu aprobarea CNAS”, a declarat Vasile Ciurchea, preşedintele CNAS.

În ultimii ani, numărul total al bolnavilor cu afecţiuni oncologice care au acces la tratament a crescut, în medie, cu 3.000 de pacienţi pe an, ajungându-se astfel de la 90.474 de bolnani în 2008 la 108.000 de bolnavi în 2014.

Pe aceeaşi temă:

PLAN EUROPEAN A fost lansată strategia de acţiune împotriva hepatitelor în România

Un plan strategic de acţiune împotriva hepatitelor a fost lansat de Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO), împreună cu Asociaţia Europeană a Pacienţilor cu Boli de Ficat (ELPA). Documentul, la care şi-au adus contribuţia şi 25 de medici specializaţi în domeniu, urmează să fie prezentat Ministerului Sănătăţii.

Vaccinul contra hepatitei, de patru ori mai ieftin prin achiziţie centralizată

Vaccinul contra hepatitei este de aproape patru ori mai ieftin prin achiziţie centralizată, în urma licitaţiei obţinându-se o valoare de contract de 650.000 de lei, informează Ministerul Sănătăţii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite