Dezbaterile cu societate civilă şi legate de Constituţie au fost de formă!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidele politice din România s-au pus iarăşi pe modificat Constituţia de parcă aceasta ar reprezenta problema din cauza căreia nu mai avansăm şi nu iresponsabilitatea întregii clase politice de după 1989.

Realizarea unei constituţii reprezintă un lucru extrem de complex de care ar trebui în mod normal să se ocupe specialiştii în drept constituţional. Ei au mai multă experienţă şi o cunoaştere mai bună a existenţei şi a modului de implimentare ale prevederilor constituţionale din celelalte state ale lumii.

Perfect ar fi să luăm  ca model cele mai puternice state deoarece dacă un lucru a funcţionat e păcat să te chinui să reinventezi  roata din nou.

Deoarece altceva mai bun nu aveau să arunce societăţii civile în ochi pentru a masca groapa în care ne-au băgat după mai bine de 20 de ani de conducere iresponsabilă(mai bine de 20 de ani de spoliere din toate părţile a cetăţeanului, care săracul a devenit o victimă a statului care ar trebui să îl reprezinte) aleşii poporului s-au gândit să ne arunce acest praf.

Binenţeles nu a putut lipsi şi clasica păcăleală cu aparenta consultare a societăţii civile. Pentru a se mima un proces democratic au fost aduşi la aceeaşi masă mai mulţi reprezentanţi ai acesteia, de fapt cei care au manifestat interes.

Acţiunea 2012 a fost reprezentată şi ea prin intermediul uneia din asociaţiile membre ale Platformei. S-a mers, s-a discutat, aparent s-a şi bătut şi în cuie dar în final totul a fost cum au vrut ei, adică politicienii români. Prevederile care au venit din partea societăţii civile nu prea au contat ca să spun că au contat doar când erau aşa cum de fapt s-ar fi dorit ei a fi implimentate.

Acum sunt ferm convins că se felicită cum ne-au păcălit încă odată şi cum a ţinut falsitatea cu consultarea pentru ca la final să iasă şi să spună că e o Constituţie a Poporului că de... poporul a fost reprezentat şi prin societatea civilă şi prin aleşii politicieni.

Prevederile care au venit din partea societăţii civile nu prea au contat ca să spun că au contat doar când erau aşa cum de fapt s-ar fi dorit ei a fi implimentate

Este păcat că suntem puşi să pierdem timpul pe nişte proiecte de care nu se ţine cont. Noi ştim prea bine că aceste consulturi au fost de formă şi nu aveam alte aşteptări încă de când s-a intrat în sală.
Este păcat deoarece după 20 de ani de aşa-zisă democraţie unii încă mai cred că ne pot fura căciula fără ca noi să ne mai dăm seama.

În România există o decuplare totală între societatea civilă şi Statul Român. Nu aş dori să spun politicieni deoarece există şi printre aceştia o parte responsabilă şi fără de care s-ar fi dus totul de râpă, dar aici vorbim de o minoritate. În timp ce ei mimează consultări cu societatea civilă noi stăm în stradă unde ne folosim de legislaţia proastă pentru a repune peste 3 milioane de români în drepturi.

Peste 60 000 de semnături s-au strâns în cadrul Campaniei Aducem Basarabia Acasă şi prin care societatea civilă vrea să impună prin voinţa reală a poporului o lege care să facă din Unirea Basarabiei cu România o prioritate a statului român.

Am trecut de jumătatea drumului şi parcă rupţi de bătălia politică reuşim să facem mai multe fără a ne mai plânge de ceea ce fac alţii şi pentru a arăta ceea ce facem noi.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite