Deputatul USR Matei Dobrovie: „Cei care nu aderă la spiritul «progresist» al actualei conduceri USR şi îndrăznesc să-şi afirme valorile creştine sunt linşaţi intern în partid“

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gest de curaj din partea deputatului USR Matei Dobrovie care a declarată, astăzi, că susţine iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei în sensul definirii Căsătoriei ca fiind uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie.

Gest cu atât mai curajos cu cât aplicarea tehnicilor de intimidare, de incitare, de polarizare, de defăimare şi de linşaj ale taberei care se opune iniţiativei celor trei milioane de cetăţeni români a crescut exponenţial în intensitate, în aceste zile de dinainte de votul de pe 6 şi 7 octombrie (vedeţi şi articolul de aici). Că linia radical-progresistă de partid trebuie urmată cu sfinţenie şi că libertatea de exprimare şi libertatea de conştiinţă au rămas în USR doar vorbe pe hârtie o arată şi faptul că Matei Dobrovie îşi însoţeşte actul de susţinere a iniţiativei cetăţeneşti cu demisia din USR. Câteva citate:

„Am votat PENTRU în Camera Deputaţilor şi îndemn cetăţenii României să iasă la vot pe 6–7 octombrie! Această iniţiativă civică este un exerciţiu democratic util, legitim şi îmbucurător. Este pentru prima dată când cetăţeni ai României strâng peste 3 milioane de semnături pentru a participa la o decizie. Voinţa lor nu trebuie şi nu poate fi ignorată. Nu se pot interzice anumite referendumuri, doar pentru că nu ne plac. Democraţia este puterea poporului care-şi exercită suveranitatea. Ce rol mai au instrumentele democraţiei, dacă vocea poporului nu este ascultată?”

Clarificarea definiţiei Căsătoriei în Constituţie reprezintă o protecţie superioară a unui fundament al societăţii româneşti, care este tot mai atacat în ultimii ani în ţara noastră şi nu numai. Deşi familia se confruntă cu multe probleme – violenţa domestică, rata mare a divorţurilor, copii cu părinţi plecaţi în străinătate –, totuşi, ea este cea mai potrivită formă de convieţuire şi mediul cel mai prielnic pentru creşterea şi educarea copiilor. Definirea Căsătoriei ca fiind uniunea liber consimţită dintre un bărbat şi o femeie nu restrânge drepturile omului şi nici nu este o iniţiativă îndreptată împotriva cuiva, ci este eminamente o măsură pozitivă.

Interesul superior al copilului este să crească într-o familie iubitoare, având atât modele feminine, cât şi masculine. Aceasta nu înseamnă că familiile monoparentale nu ar trebui apreciate şi susţinute, ci ele trebuie sprijinite chiar mai mult decât cele în care există doi părinţi.”

„Încercările de a confisca şi de a politiza referendumul şi iniţiativa cetăţenească sunt regretabile. Dar afirmaţia că referendumul este «al lui Dragnea» este falsă. Comportamentul PSD-ului este ipocrit: în ţară, pesediştii «apără familia tradiţională», iar la Bruxelles, europarlamentarii social-democraţi votează cele mai progresiste rapoarte anti-familie, aşa cum o face grupul S&D. Acolo sunt progresişti radicali, în ţară conservatori. Trebuie să se decidă!

În USR există un grup creştin-democrat, care a fost supus unor atacuri permanente pentru valorile sale de către aşa-zişii progresişti. Cei care se bat cu pumnul în piept că sunt toleranţi faţă de minorităţi (inclusiv cele sexuale) s-au dovedit complet intoleranţi cu noi, care eram o MINORITATE în partid. Din nou, o altă ipocrizie maximă: apărarea drepturilor minorităţilor în exterior şi persecutarea lor în interior. În anii ’50, celor care se opuneau comuniştilor li se puneau etichete de fascist, legionar, duşman al poporului. În prezent, cei care nu aderă la spiritul ”progresist” al actualei conduceri USR şi îndrăznesc să-şi afirme valorile creştine sunt linşaţi pe grupul de comunicare internă al partidului şi etichetaţi drept homofobi, pro-ruşi, anti-europeni, fascişti, retrograzi. Dar nu suntem nici homofobi, nici pro-ruşi, nici anti-europeni, nici fascişti, nici retrograzi. Eu am fost cel care a poziţionat USR prin programul pe politică externă făcut în 2016 ca fiind cel mai pro-european din România. În toate poziţiile publice luate, am insistat pe necesitatea ca România să se plaseze clar alături de nucleul dur al UE, de Franţa şi Germania, şi să mizeze pe mai multă integrare, pe mai multă Europă.

Apropo de Evul Mediu despre care vorbesc colegii «progresişti»: tocmai ei au pornit o adevărată vânătoare de vrăjitoare împotriva creştin-democraţilor. Această atitudine nu face niciun bine partidului care şi-a propus să salveze România. Deşi adversarul cu care trebuia să ne luptăm este PSD, am realizat în cei doi ani de apartenenţă la USR că, de fapt, mulţi colegi ai noştri nu aveau decât un duşman, pe care-l înfierau cu mânie proletară: cei care nu gândeau ca ei şi care, «într-un spirit de toleranţă totală», trebuiau eliminaţi. Pentru unii dintre ei, modernizarea României înseamnă strict impunerea în ţara noastră a unei ideologii neo-marxiste prin decredibilizarea şi aruncarea la gunoi a tradiţiilor, a valorilor naţionale, a familiei, inclusiv demonizarea Bisericii.

Membrii USR care susţin căsătoria formată dintr-un bărbat şi o femeie şi familia naturală sunt împiedicaţi să-şi exprime opiniile şi valorile atât public, fiind acuzaţi că prejudiciază imaginea USR, cât şi în interiorul partidului. Sunt hărţuiţi cu plângeri, şi, în final, excluşi sau sancţionaţi pentru «delicte de opinie». Libertatea de exprimare şi de conştiinţă este valabilă doar pentru «progresiştii» toleranţi, care au dreptul să se exprime oricând în exterior, atacând cultele, valorile naţionale, referendumul, scurgând informaţii interne către presă pentru a-şi decredibiliza colegii creştin-democraţi.

Din păcate, USR este departe de a fi partidul altfel, curat, pe care ni l-am dorit, şi acţionează de multe ori ca PSD. Lupte interne pentru putere, oameni aleşi în conducere/funcţii nu pe baze de competenţe, de integritate, de cine este cel mai bun, ci pe bază de găşti, liste circulate înainte de alegerile interne pentru BM, BN şi celelalte de organe de conducere, gândirea unor sisteme de vot care să favorizeze doar o tabără. Este foarte trist, dar nu putem ascunde gunoiul sub preş, tocmai noi, partidul transparenţei. Conflictele din USR au devenit ireconciliabile pentru că nu au fost soluţionate, ci alimentate de măsurile de forţă luate de actuala conducere. În exterior, conducerea actuală a USR spune că referendumul de modificare a Constituţiei este o temă divizivă, dar în interior au folosit din plin această temă într-un scop meschin – divizare şi preluarea puterii!

Pentru motivele de mai sus, nu mă mai regăsesc în acest USR, care nu mai este o Uniune incluzivă în care toţi au dreptul să se exprime. Cred că USR se sinucide politic, şi este alegerea actualei conduceri, care va trebui să-şi asume rezultatele.

Link aici către declaraţia integrală, de pe pagina de Fb a deputatului Matei Dobrovie. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite