Cum trebuie să se pregătească părinţii când îşi trimit copiii la şcoală? Sfaturi de la Alexandru Rafila

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Rafila a declarat că părinţii pot lua câteva măsuri simple atunci când îşi trimit copiii la şcoală, FOTO captură video
Alexandru Rafila a declarat că părinţii pot lua câteva măsuri simple atunci când îşi trimit copiii la şcoală, FOTO captură video

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondiala a Sănătăţii, are mai multe sfaturi pentru părinţii care-şi vor trimite copiii la şcoală. Acesta spune că sunt câteva elemente simple pe care trebuie să le aibă în vedere părinţii pentru a se asigura de sănătatea propriilor copii.

„Triaj observaţional - noi folosim nişte cuvinte pompoase la nişte activităţi banale. Una este un triaj epidemiologic care, de obicei este făcut de un personal medical, dar eu cred că orice părinte poate sesiza dacă copilul se simte rău, dacă îl doare capul şi are febră, dacă tuşeşte, dacă îi curge nasul. Sunt câteva elemente simple pe care trebuie să le observe şi dacă copilul are aceste acuze să nu-l ducă la şcoală. Este extrem de uşor. De fapt, îşi întreabă copilul dimineaţa când pleacă: Te simţi bine? Ai vreo problemă de sănătate? Şi nu trebuie niciun fel de altă măsură specială”, a spus profesorul Rafila, la Digi24.

Alexandru Rafila a făcut câteva observaţii utile şi pentru copiii care locuiesc cu bunicii. 

„Trebuie să găsească o metodă astfel încât bunicii să limiteze contactul cu nepoţii. Copiii mergând şi venind de la şcoală, şi dacă există această întâmplare de a fi infectaţi, să limităm posibilitatea de transmitere a infecţiei către bunic. Atunci avem două metode foarte simple: ori păstrăm distanţa sau nepoţii ori bunicul, măcar în momentul în care contactul este mai apropiat de 1,5 - 2 m, să poarte o mască. Era o recomandare, o conduită pe care trebuie să o utilizeze la domiciliu persoanele vârstnice cu boli cronice. Este vorba de o metodă foarte simplă care nu este obligatorie”, a explicat acesta. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite