Cum ne distrăm de Ziua Îndrăgostiţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
valentines day

Românii sărbătoresc, alături de oameni din toate colţurile lumii, Ziua îndrăgostiţilor pe data de 14 februarie. Anul acesta, oferta la distracţie este una variată pentru toate buzunarele şi preferinţele.

Valentine`s Day sau, pe româneşte, Ziua Îndrăgostiţilor este sărbătorită în acest weekend de oamenii care se iubesc. Puteţi alege să rămâneţi acasă pentru un weekend liniştit sau puteţi opta, alături de perechea voastră, pentru un concert, o petrecere sau pur şi simplu o seară în oraş. „Weekend Adevărul“ vă prezintă cele mai interesante variante de petrecere a timpul liber de Sfântul Valentin.

BUCUREŞTI

Începând de vineri, 12 februarie, Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, şi Plaza România îi invită pe toţi îndrăgostiţii să petreacă sărbătoarea iubirii la un concert special, susţinut de Direcţia 5. Începând cu orele 19.00, membrii trupei vor urca pe scena special amenajată în zona Rotonda din mall.

Sărbătoarea îndrăgostiţilor continuă cu alte două zile de poveste. Astfel, în seara de 13 februarie, între orele 18.00 şi 20.00, clienţii Plaza România vor fi răsfăţaţi cu un spectacol elegant de muzică live şi dans, susţinut de Mariano Castro&Passione Quartet. Seara se va încheia cu un moment dedicat tangoului: „We love Milonga by TangoTangent“. Duminică, 14 februarie, de la orele 19.00, vine rândul trupei Story să delecteze vizitatorii Plaza România cu poveşti muzicale româneşti şi internaţionale. Tot duminică, pe scena Berăriei H urcă Trupa Talisman. Spectacolul începe de la ora 21.15, iar cei care vor să-şi cumpere bilet trebuie să scoată din buzunar între 20 şi 55 de lei, în funcţie de locul pe care îl aleg.

CLUJ

Spectacolul „In Love with Opera“ are loc duminică, de la 19.00, la Iulius Mall din Cluj-Napoca. Opera Naţională din oraş îi invită pe toţi cei care vor să îşi sărbătorească iubirea într-un mod aparte la o seară de musical. Intrarea este gratuită. Sub bagheta dirijorului Marius Hristescu, orchestra simfonică şi soliştii Paula Iancic (soprană), Iulia Merca (mezosoprană), Tiberius Simu (tenor) şi Vlad Morar (bas) îi vor surprinde pe clujeni cu un program în care vor fi incluse fragmente din şapte musicaluri celebre: „Phantom of the Opera“, „My Fair Lady“, „Miss Saigon“, „Cats“, „The Sound of Music“, „Chicago“ şi „Les Misérables“.

GALAŢI

Vineri, 12 februarie, Ştefan Bănică jr şi bandul lui vor încinge atmosfera, în avanpremieră la Ziua Îndrăgostiţilor, în clubul gălăţean Teatris (fostul cinema Popular din parcul Eminescu). Spectacolul începe la ora 21.00, iar preţul unui bilet este de 180 de lei. Tot pe 12 februarie, dar în clubul Union Jack, va cânta Smiley, care va aduce în faţa publicului, de la ora 21.00, ultimele lui hit-uri, în frunte cu „Pierdut buletin“.

BRAŞOV

Turiştii care vor să-şi petreacă weekendul de Ziua Îndrăgostiţilor la munte au de unde alege. De la seri romantice în hoteluri de patru şi cinci stele, la relaxare în pensiuni tradiţionale şi plimbări cu trăsura trasă de cai. Un sejur de trei zile la Poiana Braşov pleacă de la 200 de euro de cuplu şi poate ajunge până la 350 de euro la hotelurile de 4 şi 5 stele. Totuşi, dacă vreţi un weekend deosebit, Poiana Braşov este alegerea perfectă. Hotelurile au inclus în pachet, pe lângă cazare şi mic dejun, şi şampanie, platouri cu fructe şi flori în cameră, dar şi o cină romantică pentru cupluri în seara de 14 februarie. Toate pachetele includ şi accesul gratuit la piscină sau Spa-urile hotelurilor. De asemenea, pârtiile din Poiana Braşov sunt în stare bună şi se va putea schia fără probleme. Îndrăgostiţii mai pot merge la săniuş sau la patinoar, dar pot face şi plimbări romantice în natură.

BRĂILA

Primăria Municipiului Brăila şi Casă de Cultură organizează duminică, 14 februarie, începând cu ora 16.30, petrecere dedicată Zilei Îndrăgostiţilor, la Casa „Petre Ştefănescu Goangă“.  Petrecerea va fi animată de o serie de concursuri, cum ar fi karaoke, declaraţii de dragoste, mesaje de dragoste, dans cu obstacole, concurs limbo dance, declaratie de dragoste improvizată cu ajutorul a trei cuvinte extrase. Petrecerea îndrăgostiţilor de toate vârstele va fi prezentată de Laura Stoian, Leţi Branzia şi George Petrenco. Fiecare moment este răsplătit cu premii substanţiale: tablete, rame foto, memory stickuri, dulciuri şi suveniruri.

VASLUI

De Sfântul Valentin, vasluienii vor avea parte de spectacol şi surprize din partea municipalităţii. Sub sloganul „Caravana dragostei“, va avea loc duminică, de la ora 14.00, un spectacol de muzică uşoară dedicat iubirii.

Programul artistic este susţinut de tinere talente locale, pregătite de Ioan Bâgea, semifinalistul de la Vocea României 2014. Potrivit tradiţiei, cuplurile de îndrăgostiţi se pot căsători pentru o zi, în faţa primarului, primind certificate de căsătorie simbolice. Organizatorii au pregătit pentru acest eveniment multe premii si cadouri.

ARAD

Arădenii au ocazia ca, până pe data de 14 februarie, între orele 10.00 şi 22.00, să viziteze Târgul de Sfântul Valentin deschis la Atrium Mall. În cadrul acestuia, zeci de producători locali şi regionali îşi prezintă cele mai mai frumoase produse şi dulciuri handmade. Se vor găsi obiecte decorative, dar şi bijuterii şi alte diverse cadouri specifice sărbătorii. De asemenea, arădenii pot cumpăra astfel de produse şi de la tarabele amenajate în pieţele din municipiu.

IAŞI

Opera Naţională Română Iaşi pune în scenă, de Ziua Îndrăgostiţilor, un spectacolul special care a obţinut în 2014 Premiul de excelenţă la Gala Premiilor Operelor Naţionale. Opera ieşeană readuce publicului conceputul de „Teatru-coregrafic“ prin spectacolul „Imagine all the people“ (John Lennon), semnat de regizorul şi coregraful Gigi Căciuleanu. Spectacolul va fi pus în scenă pe 14 februarie, începând cu ora 18.30. Potrivit maestrului Gigi Căciuleanu, spectacolul este o „energie de grup“ care se adresează nu doar ochiului, ci şi gândirii. Biletele se pot rezerva online pe operaiasi.ro. Preţul acestora variază între 10 şi 60 de lei.

SUCEAVA

Filarmonica de Stat Botoşani îi aşteaptă duminică pe ce cei ce vor să-şi sărbătorească iubirea pe ritmuri clasice la Iulius Mall Suceava. Începând cu ora 17.00, la etajul complexului comercial se va desfăşurat spectacolul „Symphonic Love“. Artiştii orchestrei Filarmonice au pregătit un spectacol de excepţie. Aceştia vor interpreta uverturi celebre, selectate în ton cu Valentine’s Day, sub bagheta dirijorului Iulian Rusu. În program vor fi incluse opere semnate de compozitori renumiţi precum Straus, Gardel sau Brahms.

TIMIŞOARA

Şi anul acesta trupa Directia 5 susţine o serie de concerte în ţară dedicate îndrăgostiţilor. Cristi Enache, Marian Ionescu şi colegii lor vor aduce mai aproape de inimile tuturor melodiile de succes şi baladele lansate de-a lungul anilor. Nu vor lipsi nici piesele de pe ultimul albul, numit „Te iubesc“, care a fost lansat în 2015. La Timişoara, concertul „Noi doi“ va avea loc duminică, de Ziua Îndrăgostiţilor, la Sala Capitol. Biletele pot fi cumpărate la preţuri între 100 şi 140 de lei.

VRANCEA

De Ziua Îndrăgostiţilor, tinerii din Focşani vor fi răsfăţaţi cu tot felul de surprize pregătite de Promenada Mall. Cei mai îndrăzneţi sunt invitaţi la un dans al îndrăgostiţilor, alături de dansatori profesionişti. Cele mai originale declaraţii de dragoste vor fi răsplătite cu o cină romantică, iar tinerii pot să încerce mariajele scurte, de o zi. Fără cheltuieli şi nuntaşi, aceştia pot spune „Da“ în faţa unui ofiţer de stare civilă de ocazie. Toţi participanţii vor primi un voucher în valoare de 25 de lei, pe care îl pot utiliza la o cafenea din mall.

CONSTANŢA

Weekendul îndrăgostiţilor este la Constanţa dedicat muzicii. Sub motto-ul „Constanţa iubeşte, iubeşte-o şi tu!“, publicul este chemat de Asociaţia Civică „Pentru Constanţa“, vineri, ora 19.00, la Sala Sporturilor, să sărbătorească dragostea împreună cu Andra şi noua Voce a României, Cristina Bălan. Sâmbătă, la ora 23, DJ Sorin Lupaşcu, pionier al programelor de discotecă în România, îşi aduce discurile, benzile de magnetofon, casetele şi microfonul la club Nobilis, pentru o noapte pe ringul anilor `80. Duminică, la ora 18, Ruby şi Dorian vor susţine un concert pe scena de la Maritimo. Şi tot duminică, la clubul Doors, trupele Ţapinarii şi Fără Zahăr pregătesc un spectacol „condimentat cu ironie şi umor sănătos“, de la ora 20.30.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite