Credincioşii catolici din România şi din lume sărbătoresc astăzi Paştele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sfânta Liturghie solemnă a Învierii Domnului are loc duminică la 10.30
Sfânta Liturghie solemnă a Învierii Domnului are loc duminică la 10.30

Sute de mii de credincioşi catolici din România au participat la slujba Învierii, sâmbătă spre duminică. Astăzi, în Catedrala Sf. Iosif din Bucureşti, PS Cornel Damian prezidează, de la ora 10,30, Sfânta Liturghie solemnă a Învierii Domnului.

Sâmbătă seară, la Vatican, Papa Francisc a prezidat celebrarea Vigiliei Pascale în Bazilica Sf. Petru, unde a lansat un mesaj în care a condamnat  violenţele de la Bruxelles şi pe islamiştii radicali, potrivit News.ro

"Vedem şi vom continua să vedem probleme. Vor fi întotdeauna acolo. Să nu lăsăm întunericul şi frica să ne abată şi să pună stăpânire pe inimile noastre", le-a transmis Papa Francisc credincioşilor adunaţi în Basilica Sfântul Petru.

"Azi este sărăbătoarea speranţei noastre," a spus el. Mesajul care ne reaminteşte de Învierea lui Isus "trezeşte şi reaprinde speranţa în inimile copleşite de tristeţe".

La ceremonia de la Vatican de sâmbătă seară au fost botezaţi 12 adulţi din China, Coreea de Sus şi alte ţări de pe întregul glob.

Duminică, în Catedrala Sf. Iosif din Bucureşti, PS Cornel Damian prezidează, la ora 10,30, Sfânta Liturghie solemnă a Învierii Domnului.

Tot duminică, la Vatican, Papa Francisc va celebra, la ora 10,00 (ora Romei) Sfânta Liturghie solemnă a Învierii Domnului în Piaţa Sf. Petru. După celebrare, Suveranul Pontif, de la balconul central al Bazilicii Vaticane, va rosti Mesajul de Paşti şi va împărţi binecuvântarea Urbi et Orbi (către Cetate şi lume).

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis şi el, duminică, pe Facebook, un mesaj pentru toţi credincioşii care sărbătoresc Paştele catolic, arătând că este potrivit să fim împreună cu toţi cei care au nevoie de solidaritatea noastră şi să fim alături de victimele violenţei şi intoleranţei.

”Doresc să adresez gândurile mele cele mai calde creştinilor romano-catolici şi protestanţi care sărbătoresc astăzi Paştele. În aceste zile în care celebrăm darul luminii şi al vieţii, este potrivit să fim împreună cu toţi cei care au nevoie de solidaritatea noastră”, a scris preşedintele Klaus Iohannis pe pagina de socializare.

Şeful statului mai transmite, cu ocazia Paştelui Catolic: ”Să fim alături de victimele violenţei şi intoleranţei ori de cei pentru care pâinea cea de toate zilele este departe de a fi o metaforă. Vă doresc tuturor ca Învierea Domnului să vă găsească în pace, sănătoşi şi fericiţi, alături de familie şi cei dragi! Cristos a Înviat!”

Două miliarde de catolici şi protestanţi din întreaga lume sărbătoresc astăzi Paştele, învierea Domnului Iisus Hristos din morţi, dar ceremoniile de anul acesta se vor desfăşura sub semnul terorismului şi al crizei refugiaţilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite