Cod galben de ploi, ninsori şi vânt, pentru 15 judeţe, începând cu ora 18.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă alertă de vreme severă. De la ora 18.00 şi până mâine la ora 14.00 este în vigoare un cod galben de vreme rea pentru 15 judeţe din regiunile nord-vestice, sud-vestice şi parţial pentru cele centrale.

Meteorologii au emis o atenţionare cod galben pentru cincisprezece judeţe din vestul, nord-vestul şi centrul ţării, unde vor fi ploi însemnate cantitativ, vânt puternic şi viscol în zonele montane, începând de vineri seară şi până sâmbătă după-amiază.

Atenţionarea cod galben va fi în vigoare de vineri de la ora 18.00 până sâmbătă la ora 14.00 şi vizează judeţele Satu Mare, Maramureş, Bihor, Sălaj, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Hunedoara, Alba şi Sibiu.

Conform Administraţiei Naţionale de meteorologie, în acest interval ploile se vor extinde în regiunile vestice, nord-vestice şi parţial în cele centrale, iar vântul va avea temporar intensificări cu rafale de până la 55-65 kilometri la oră.

Cantităţile de apă vor depăşi local 20-25 l/mp şi izolat 30-35 l/mp în Maramureş, în cea mai mare parte a Crişanei şi a Carpaţilor Meridionali, în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni. În zona montană înaltă va ninge, iar vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăşi 80-90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii, mai spun meteorologii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite