Cod galben de ceaţă în mai multe judeţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meteorologii au emis Cod galben de ceaţă, valabil în mai multe judeţe din ţară. Totodată, miercuri, începând cu ora 10.00, este în vigoare o informare meteorologică de intensificări ale vântului şi ninsori viscolite la munte, atenţionare care expiră pe 11 februarie.

Concret, între orele 08.00 - 14.00, este în vigoare un Cod galben de ceaţă, valabil în judeţul Sibiu, îndeosebi în Valea Oltului şi zonele limitrofe. Meteorologii anunţă că vor fi intensificări ale vântului care vor atinge şi vor depăşi local 55 - 60 de kilometri la oră la rafală, în timp ce la munte va ajunge la 80 de kilometri la oră.

Între orele 07.00 - 10.00 este în vigoare un Cod galben de ceaţă în judeţul Harghita, inclusiv pe drumurile naţionale şi europene, în timp ce între orele 06.00 - 09.00 este în vigoare un alt Cod galben, valabil în judeţele Neamţ, Bacău, Vrancea.

ANM arată că între orele 05.40 - 11.30 vor fi sub Cod de ceaţă judeţele Arad, Timiş şi Caraş Severin.

Ninsori şi vânt, în majoritatea regiunilor

Potrivit ANM, de miercuri, ora 10.00, şi până joi, ora 14.00, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în Banat, Crişana şi Dobrogea, unde rafalele vor depăşi 50 - 60 de kilometri pe oră. 

La munte, în special în zona înaltă, vântul va sufla tare, cu peste 70 - 80 de kilometri pe oră.

Începând din după-amiaza zilei de miercuri 10 februarie, aria precipitaţiilor se va extinde, iar în zonele de deal şi de munte se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi local 10 - 15 litri pe metru pătrat şi izolat 30 de litri pe metru pătrat. 

În nord-vest şi centru se vor semnala precipitaţii mixte, iar la munte se va depune strat nou de zăpadă şi ninsoarea va fi viscolită.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite