Cea mai scăzută temperatură din această toamnă: -5 grade la Miercurea Ciuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Meteorologii anunţă că la Miercurea Ciuc s-au înregistrat -5 grade FOTO Shuterstock
Meteorologii anunţă că la Miercurea Ciuc s-au înregistrat -5 grade FOTO Shuterstock

Cea mai scăzută temperatură din ţară în zone locuite, din această toamnă, a fost de -5 grade Celsius şi s-a înregistrat, vineri dimineaţă, la Miercurea Ciuc.

Potrivit meteorologilor, minima de -5,1 grade Celsius a fost înregistrată la Staţia Meteo Miercurea Ciuc după ora 7.30, unde a fost şi brumă la sol, dar temperaturi sub limita îngheţului au fost consemnate şi în celelalte localităţi din judeţul Harghita, şi anume -3,2 grade Celsius la Joseni, -2,3 grade Celsius la Topliţa şi -1 grad Celsius la Odorheiu Secuiesc, arată Mediafax.

De asemenea, -2,5 grade s-au înregistrat la staţia meteo de pe Vârful Bucin.

Meteorologul de serviciu de la Serviciul Regional de Prognoza Vremii din cadrul Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud - Sibiu, Udo Reckerth, a precizat că dimineaţa de miercuri a fost rece în toată Transilvania, minimele variind între -5 grade Celsius la Miercurea Ciuc şi 3,5 grade Celsius la Boiţa, în judeţul Mureş.

„Cele mai scăzute temperaturi înregistrate în această dimineaţă (vineri - n.r) în judeţele din Transilvania au fost de -5,1 grade Celsius la Miercurea Ciuc, în Harghita, -1,1 grade Celsius la Întorsura Buzăului, în judeţul Covasna, 1 grad Celsius la Alba Iulia, şi 6,2 grade Celsius, la Batoş, în judeţul Mureş, au fost -1,6 grade Celsius, iar în judeţul Sibiu au fost înregistrate în zona locuită minime pozitive de 0,5 grade Celsius în oraşul Sibiu şi 3,5 grade Celsius la Boiţa", a precizat Udo Reckerth, citat de Mediafax.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), minima de -5 grade Celsius măsurată la Miercurea Ciuc este cea mai scăzută din ţară în zonele locuite, mai frig decât aici fiind, vineri dimineaţă, doar în zona montană înaltă.

Minima absolută a lunii octombrie în Harghita a fost de -13,5 grade Celsius şi s-a înregistrat în anul 1988, la Miercurea Ciuc, iar maxima absolută a lunii a fost consemnată în 1955, în aceeaşi localitate şi a fost de 30,6 grade Celsius.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite