Ce aş face eu cu bugetul BOR?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preafericitului Părinte Daniel

Mi-am promis c-o să-ncep să răspund celor care-mi comentează textele şi voi da curs întrebării „tu ce ai face dacă ai avea pe mână bugetul BOR?”. Asta mi-a spus nervos un domn pe Facebook, deranjat de textul meu despre utilitatea bărbaţilor în sutană.

Problema e că n-am aceeaşi viziune de bijniss cu a lui CEO Daniel. El investeşte prea mult în moaşte, maşini şi biserici. Dacă eram din acelaşi aluat cu el probabil mergeam pe imobiliare. Pentru început cumpăram toate restaurantele McDonald`s din ţară, doar pentru a arăta că pot. Apoi cât mai mult teren. Nu doar ce-mi este oferit cadou de la stat. Aş cumpăra teren cât n-a visat vreodată Becali că se poate cumpăra. Şi-n final aş achiziţiona şi-o insulă, acolo fiind şi Catedrala Neamului. Ce atâta mers în coate şi genunchi până la moaşte? Schimbăm! Vrei să demonstrezi că eşti creştin adevărat? Înoată.

Dar cele de mai sus doar dacă aş vedea BOR-ul precum oamenii de afaceri care-l conduc azi. Pentru că organizaţia asta religioasă care se descurcă fabulos de sute de ani trebuie condusă altfel: de un om în cipici şi îmbrăcat în cârpe, care merge pe jos sau cu bicicleta, mănâncă împreună cu bolnavii şi săracii pe care-i ajută. D-astea. Cum ne imaginăm noi că a spus Dumnezeu în cartea aia scrisă de oameni.

Nu dispun de banii BOR-ul, din păcate. Sunt sigur că-n România sunt mii de oameni cu idei extraordinare, dispuşi să facă multe lucruri grozave pentru comunitate, de la poduri pentru zonele defavorizate până la case. Sunt atâţia cu mii de idei şi au în buzunar doar câteva sute de lei, da să ai milioane de euro?

Pentru a-i răspunde domnului supărat că denigrez o instituţie preţioasă precum BOR-ul, eu n-am bugetul lor şi atâţia bani îmi fură mintea. Cel mai probabil dacă aş dispune de un asemenea „portofel” situaţia nu ar sta aşa. Bine, poate şi PF Daniel e un suflet plăpând, dar s-a anturat cu cine nu trebuie. Mai ştii?

Ce am eu? Am o bicicletă şi timp liber precum un preot. Mai slujesc prin weekend-uri, ori cum le spun eu, show-uri. Care-i legătura între cele două? Păi mi-am propus ca pe vară să mă urc în şa şi să pedalez între spectacole, astfel încât banii pe care-i primesc în mod normal pentru transport (benzină/tren) să meargă către copiii cu autism. Între timp poţi dona şi tu bani care se transformă în kilometri pedalaţi. Şi să ştii că nu-mi e frică de asta.

Acestea fiind zise, ce va face BOR-ul cu atâţia bani? Oare va dona pentru copiii cu autism îndeajuns de mult încât să pedalez cât mai departe de România?

BIKE UP COMEDY - COMEDIANTII PEDALEAZA PENTRU HELP AUTISM

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite