Câte posturi sunt vacante vineri la „Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi”. Cele mai multe, destinate persoanelor fără studii superioare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajatorii pun la dispoziţia absolvenţilor nu mai puţin de 24.000 posturi vacante. Dintre acestea, 90% sunt destinate persoanelor fără studii superioare, informează Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), care va organiza „Bursa locurilor de muncă” pe 25 septembrie, în Bucureşti şi în toate celelate judeţe.

Mai exact, din cele 24.000 de locuri de muncă puse la dispoziţie de peste 2.000 de agenţi economici, peste 1.900 sunt destinate celor care au absolvit o facultate, menţionează un comunicat de presă al ANOFM.

Potrivit sursei citate, cele mai multe joburi pentru cei care nu au studii superioare sunt în domeniul fabricării articolelor de îmbrăcăminte — 2.093 locuri de muncă, comerţ cu amănuntul — 1.635 locuri de muncă, activităţi de servicii privind forţa de muncă — 991, fabricarea autovehiculelor de transport rutier — 989, construcţii de clădiri — 927, industria alimentară — 645, lucrări speciale de construcţii — 641, fabricarea de mobilă — 613 locuri de muncă, activităţi de investigaţii şi protecţie — 536 locuri de muncă şi activităţi de secretariat — 512 locuri de muncă.

Oferta pentru absolvenţii de studii superioare

Pe de altă parte, absolvenţii cu studii superioare ar putea lucra în domeniul resurselor umane - 139 locuri de muncă, lucrări speciale de construcţii — 88 locuri de muncă, intermedieri financiare — 86 locuri de muncă, fabricarea autovehiculelor de transport rutier — 83, comerţ cu amănuntul — 73, activităţi de asigurări, reasigurări — 71, activităţi de servicii în tehnologia informaţiei — 60, fabricarea echipamentelor electrice — 56, industria construcţiilor metalice — 55 şi activităţi auxiliare pentru intermedieri financiare — 55 de locuri de muncă.

Din statisticile ANOFM, cei mai mulţi agenţi economici vor veni cu oferte în Bucureşti. Următorul judeţ din punct de vedere al ofertei este Iasi, urmat de Braşov, Cluj şi Bihor, unde sunt peste 1.000 de posturi scoase la concurs.

Bursa locurilor de muncă din 25 septembrie 2015 se adresează atât absolvenţilor cât şi tuturor persoanelor fără experienţă profesională, dar care doresc să devină active pe piaţa muncii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite