Carne şi lactate, infestate cu e-coli, în 23 de judeţe şi în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carne şi lactate infestate cu bacteria e-coli
Carne şi lactate infestate cu bacteria e-coli

Bacteria E.coli a fost descoperită în 69 de probe din produse din carne şi lapte prelevate din abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri şi dozatoare de lapte din 23 de judeţe şi din municipiul Bucureşti, în a doua jumătate a anului trecut, a anunţat un raport al Agenţiei Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

ANSVSA a anunţat că, potrivit raportului Institutului de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară, în perioada 16 mai - 30 decembrie 2016 în cadrul Planului Naţional de Control pentru determinarea prevalenţei Escherichia Coli verotoxigenă în produse alimentare de origine animală au fost prelevate şi analizate un număr de 1.484 probe de lapte, brânză, caşcaval, carne, mici, cârnaţi, şniţele şi hamburgeri, la nivelul întregii ţări.

Controalele au dus la descoperirea bacteriei Escherichia Coli (E.Coli) în 69 de probe din lapte, caşcaval, mici, carne de oaie, carne de vită, cârnaţi, pastramă, şi hamburgeri din abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri şi dozatoare de lapte din Timiş, Iaşi, Gorj, Buzău, Tulcea, Bistriţa Năsăud, Teleorman, Vâlcea, Sibiu, Maramureş, Dolj, Dâmboviţa, Vaslui, Giurgiu, Prahova, Olt, Caraş - Severin, Suceava, Ialomiţa, Cluj, Braşov, Călăraşi, Alba şi muncipiul Bucureşti.

Astfel, buletinele de analiză au confirmat prezenţa Escherichiei Coli verotoxigenă la 69 de  probe prelevate din:

  • lapte crud bovină, fermă, judeţ Alba;
  • proba sanitaţie carcasă ovină, abator, judeţ Maramureş;
  • proba sanitaţie carcasă ovină, abator, judeţ Maramureş;
  • proba sanitaţie carcasă bovină, abator, judeţ Călăraşi;
  • mici vită oaie, hypermarket, judeţ Teleorman;
  • probă sanitaţie carcasă ovină, abator, judeţ Buzău;
  • probă sanitaţie carcasă ovină, abator, judeţ Buzău;
  • probă sanitaţie carcasă ovină, abator, judeţ Timiş;
  • probă sanitaţie carcasă ovină, abator, judeţ Timiş;
  • probă sanitaţie carcasă ovină, abator, judeţ Timiş;
  • probă sanitaţie carcasă ovină, abator, judeţ Timiş;
  • probă sanitaţie carcasă ovină, abator, judeţ Sibiu;
  • probă sanitaţie carcasă ovină, abator, judeţ Sibiu;
  • probă din cârnaţi Pleşcoi uscaţi Valmar, judeţ Mureş;
  • probă din pastă de mici, hypermarket, judeţ Gorj;
  • probă din pasta de mici vită oaie, supermarket, judeţ Caras Severin;
  • probă sanitaţie carcasă ovină, abator, judeţ Bistrita Nasaud;
  • probă din pastrama din piept de oaie, hipermarket, judeţ Braşov;
  • probă din carne vită, măcelărie, judeţ Bucureşti;
  • probă sanitaţie carcasă bovină, abator, judeţ Cluj;
  • probă din pastă de mici vită porc, carmangerie, judeţ Bucureşti;
  • probă din produsul brânză de vaci, centru prelucrare lapte integrat, judeţ Ialomiţa;
  • probă sanitaţie carcasă de ovină, abator, judeţ Vâlcea;
  • probă sanitatie carcasă de ovină, abator, judeţ Vâlcea;
  • probă sanitaţie carcasă de ovină, abator, judeţ Vâlcea;
  • probă sanitaţie carcasă de bovină, abator, judeţ Suceava;
  • carne tocată vită, magazin alimentar, judeţ Tulcea;
  • cârnaţi amestec subţiri, magazin alimentar, judeţ Tulcea;
  • probă sanitaţie carcasă ovină, abator judeţ Sibiu;
  • probă sanitaţie carcasă ovină, abator judeţ Sibiu;
  • probă sanitaţie carcasă ovină, abator judeţ Sibiu;
  • probă recoltată din produsul pasta de mici speciala, restaurant, judeţ Caras Severin;
  • probă recoltată din sanitaţia carcasei de ovină, abator, judeţ Bistriţa Nasăud;
  • probă recoltată din sanitaţia carcasei de ovină, abator, judeţ Bistriţa Nasăud;
  • probă recoltată din produsul telemea oaie, judeţ Olt;
  • probă recoltată din lapte crud bovina, ferma, judeţ Prahova;
  • probă recoltată din produsul mici vită oaie, restaurant, judeţ Giurgiu;
  • probă recoltată din produsul caş proaspăt, centru prelucrare lapte, judeţ Vaslui;
  • probă recoltată din produsul carne tocată vită, carmangerie, judeţ Iaşi;
  • probă recoltata de pe suprafata carcasei de ovine (teste de sanitatie), abator, judeţ Timiş.
  • probă recoltată din produsul carnati carne vita oaie, supermarket, judeţ Damboviţa;
  • probă recoltată din produsul lapte crud vaca, ferma, judeţ Dolj;
  • probă recoltata din produsul mici vita porc, carmangerie, judeţ Maramureş;
  • probă rezultată de pe suprafata carcasei de ovine (test de sanitaţie), abator, judeţ Maramures;
  • probă rezultată de pe suprafata carcasei de ovine (test de sanitaţie), abator, judeţ Maramures;
  • probă recoltată din produsul carne tocata vita, supermarket, judeţ Gorj;
  • 3 probe recoltate de pe suprafata carcasei de ovine (test de sanitaţie), abator, judeţ Vâlcea;
  • 3 probe recoltate de pe suprafata carcasei de ovine (test de sanitaţie), abator, judeţ Sibiu;
  • 3 probe recoltate de pe suprafata carcasei de ovine (test de sanitaţie), abator, judeţ Timis;
  • probă recoltată din produsul carne porc vita, supermarket, judeţ Vâlcea;
  • probă recoltată din produsul pasta de mici refrigerati, carmangerie, judet Teleorman;
  • probă recoltată din produsul cascaval, magazin alimentar, judet Teleorman;
  • 3 probe recoltate de pe suprafaţa carcasei de ovine (test de sanitaţie), abator, judeţ Bistriţa Năsăud;
  • probă recoltată de pe suprafaţa carcasei de ovine (test de sanitaţie), abator, judeţ Buzău;
  • probă recoltată din produsul mici porc vita, supermarket, judeţ Tulcea;
  • probă recoltată din produsul pasta de mici, carmangerie, Bucuresti;
  • probă recoltată de pe suprafata carcasei de ovine (test de sanitaţie), abator, judeţ Buzău.
  • probă recoltată din produsul hamburger, supermarket, judet Gorj;
  • probă recoltată din produsul pasta de mici vita oaie, supermarket, judet Iaşi;
  • probă recoltată de pe suprafata carcasei de ovine (test de sanitaţie), abator, judeţ Timiş;
  • probă recoltată din produsul carne tocata vita, supermarket, judet Timiş.
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite