Asistenţi medicali din toate spitalele, în grevă de avertisment

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sanitas continuă protestele pentru rezolvarea inechităţilor salariale
Sanitas continuă protestele pentru rezolvarea inechităţilor salariale

Sindicaliştii din Sănătate şi-au întrerupt activitatea timp de două ore miercuri, până la ora 10.00, fiind nemulţumiţi de inechităţile salariale. Totodată, la ora 11.00, aceştia vor merge să picheteze Ministerul Sănătăţii.

Peste 100 de asistenţi protestează, miercuri, până la ora 10.00, în faţa Spitalului Floreasca. Evenimente similare se desfăşoară şi în ţară, în Braşov, unde, în jurul orei 9.00, aproape 150 de asistenţi protestau în faţa a trei spitale.

Prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, a spus că singura scandare în timpul grevei de avertisment va fi „grevă generală”, care este programată să aibă loc în 31 octombrie, aproape 69.000 de sindicalişti ai Federaţiei Sanitas exprimându-şi acordul pentru această formă de protest.

"Angajaţii care şi-au încheiat tura s-au adunat în curtea spitalelor. Din păcate, până acum cererile noastre nu au fost rezolvate ", a spus Sepi, potrivit News.ro.  

Federaţia Sanitas cere introducerea în Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 20/2016 a angajaţilor care lucrează în serviciul tehnic administrativ - 23.000 de persoane, a funcţionarilor publici din Direcţiile de Sănătate Publică - 1.800 de oameni şi a celor din creşe şi grădiniţe - aproximativ 1.500 de persoane.

"De asemenea, Sanitas mai solicită reducerea diferenţelor salariale de până la 800 de lei între asistenţii medicali absolvenţi ai şcolilor postliceale sanitare şi cei cu studii superioare, ambele categorii având aceeaşi profesie, având aceeaşi fişă a posturilor şi aceleaşi atribuţii”, a mai spus Sepi. 

Federaţia Sanitas a cerut şi reducerea diferenţelor de salarizare de până la 1.200 de lei între spitalele clinice şi neclinice şi trecerea asistenţilor din asistenţa socială pe grila din sistemul neclinic. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite