UPDATE Academicianul Ioanel Sinescu, despre admiterea la Medicină: „Gradul de dificultate a subiectelor fost ridicat”. 3.000 de candidaţi au dat examenul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 3.000 de candidaţi au susţinut, miercuri, admiterea la medicină, medicină dentară, farmacie şi moaşe şi asistenţă medicală la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Capitală. Aceştia vor afla rezultate finale în această seară, în jurul orei 21.00.

UPDATE „Aprecierea globală acum este că gradul de dificultate al subiectelor este mare. Clasificarea finală va fi publicată în această seară”, a explicat, pentru „Adevărul”, academicianul Ioanel Sinescu, rectorul UMF Bucureşti.

UPDATE Examenul a început la ora 09.00. 

Concret, cei 2.976 de candidaţi vor concura pe cele 1.100 de locuri bugetate, puse la dispoziţie de universitatea bucureşteană. De departe, cea mai mare concurenţă este la Facultatea de Medicină, unde s-au înscris 1.823 de candidaţi pe cele 569 de locuri.

La Facultatea de Medicină Dentară s-au înscris 485 de candidaţi şi sunt disponibile 171 de locuri bugetate, în timp ce la Facultatea de Farmacie vor susţine admiterea 199 de candidaţi, care vor concura pe cele 171 de locuri disponibile.

În ceea ce priveşte Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală, sunt 290 de candidaţi pe 110 locuri disponibile. Rezultatele la examen vor fi aflate de concurenţi tot în cursul zilei de miercuri.

Rezultatele se primesc tot miercuri

Pentru candidaţii ale căror medii de admitere, nu vor permite accederea la studiile universitare de licenţă pe locurile finanţate de la bugetul de stat, sunt puse la dispoziţie alte 302 de locuri cu taxă. 

De menţionat este faptul că, anul acesta, 26 de premianţi ai olimpiadelor naţionale şi internaţionale la discipline precum biologie, fizică sau chimie, au decis să-şi continue performanţa la UMF „Carol Davila”, accederea acestora în Universitate fiind posibilă, conform normelor Ministerului Educaţiei şi Cercetării, fără examen de admitere. Totodată, dintre cei 2.976 de candidaţi care vor intra în concurs, miercuri, 25 iulie 2018, 12 au obţinut nota maximă, 10, la examenul de bacalaureat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite