Atacaţi de propriile animale. Aproape 600 de persoane au ajuns la Institutul „Matei Balş” în perioada 1-12 mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 600 de persoane au ajuns la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Capitală în perioada 1-12 mai, majoritatea dintre acestea fiind muşcate de câini. Îngrijorător, spun reprezentanţii spitalului, e faptul că aproape 45% dintre victime au fost muşcate de propriile animale de companie.

„Până în 12 mai, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase «Matei Balş» din Capitală - Centrul Naţional Antirabic, au ajuns 584 de persoane, dintre care 426, adică 72,94%, sunt adulţi. De asemenea, 363 de persoane, adică 62,15%, sunt din Bucureşti, iar restul, din alte zone ale ţării”, a explicat prof. dr. Adrian Streinu Cercel, managerul unităţii sanitare.

Din totalul celor care au ajuns la „Matei Balş”, în perioada 1-12 mai, după ce au fost muşcaţi, 245 au fost victime ale propriilor animale.

În 13,5% dintre cazuri, respectiv la 68 de persoane, a fost vorba despre leziuni provocate de pisici, porci de Guineea, şobolani, iepuri, cai sau măgari.

Potrivit spitalului, media prezentărilor lunare la camera de gardă a Centrului Naţional Antirabic este de 1.000 de persoane, peste 800 fiind vaccinate antirabic, au mai spus reprezentanţii Institutului Matei Balş.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite