Cum ne pot îmbolnăvi animalele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pisica poate transmite un parazit periculos mai ales pentru gravide
Pisica poate transmite un parazit periculos mai ales pentru gravide

Cele mai multe boli se pot lua de la animalele fără stăpân, însă şi de la cele de casă. Cei muşcaţi de câinii comunitari trebuie să meargă de urgenţă la medic, deoarece există pericolul transmiterii turbării.

 Afecţiunile transmise de la animale la om se numesc zoonoze, acestea putând da complicaţii dacă nu sunt tratate. De la animale se pot contracta boli parazitare, bacteriene, micotice sau virale. Zoonozele pot fi transmise omului şi prin consumarea de produse animale contaminate. Pentru prevenirea îmbolnăvirii, sunt importante evitarea apropierii de animalele fără stăpân, tratarea animalului bolnav, deparazitarea periodică a acestuia şi mai ales respectarea regulilor de igienă.

Turbarea poate fi mortală

Rabia sau turbarea este una dintre cele mai grave boli transmise de animale. De obicei, este luată prin muşcătura câinelui infestat cu virusul rabic, însă şi vulpile, pisicile şi lupii pot fi focar de infecţie. Virusul rabic ajunge repede la creier, de aceea tratamentul trebuie instituit imediat după muşcătura animalului, pentru prevenirea complicaţiilor.

Citeşte mai multe pe clicksanatate.ro

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite