Anchetă la Spitalul din Huşi, după ce o fetiţă de patru ani a murit la scurt timp de la administrarea unei perfuzii. Bănicioiu: „Se poate ajunge la demiteri!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a anunţat că o echipă de control va merge la Spitalul Municipal Huşi, unde o fetiţă de patru ani diagnosticată cu laringită acută a murit la mai puţin de o oră de la internare, părinţii copilei acuzând cadrele medicale de malpraxis.

Potrivit unui comunicat de presă, echipa mixtă care va efectua controlul este alcăuită din reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii dar şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui. Aceştia vor verifica dacă medicii care au îngrijit-o pe micuţă au respectat protocoalele medicale în acest caz.

Ministerul Sănătăţii subliniază, totuşi, că unitatea sanitară se află în subordinea autorităţilor locale şi că, la finalul anchetei, recomandările comisiei vor fi transmise instituţiilor abilitate.

Nicolae Bănicioiu: „Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, se va lăsa cu demiteri!”

„Noi am dispus deja un control mixt la spital, pentru a vedea modul în care au fost respectate protocoalele. Vom verifica tot ceea ce înseamnă atitudine terapeutică, proceduri terapeutice, pe care medicul trebuia să le cunoască. La fel ca şi în cazul de la Iaşi, comisia de la minister va face recomandări, chiar dacă instituţia nu se află în subordinea noastră”, a declarat, la digi24.ro, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Potrivit acestuia, trebuia făcută o testare anti-alergică. „Problema, dincolo de şoc, este ca aceste situaţii să nu se mai întâmple. Se poate ajunge până la destituiri. Dacă se vor găsi vinovaţi, Ministerul Sănătăţii nu are niciun fel de toleranţă faţă de aceste situaţii”, a completat Bănicioiu, adăugând că ancheta va fi finalizată foarte repede.

Conducerea spitalul se declară „şocată” de moartea fetiţei

Fetiţa de patru ani a fost diagnosticată de medicul de gardă de la Spitalul Municipal Huşi cu „laringită acută, cu sindrom febril”, ea primind tratamentul adecvat unei astfel de patologii. Părinţii susţin, însă, că medicul i-a administrat un antibiotic fetei fără a i se face înainte un test prin care să vadă dacă micuţa este sau nu alergică la vreuna din substanţe.

Conducerea unităţii sanitare este „şocată” de eveniment şi de rapiditatea cu care fetiţa de patru ani s-a stins. De altfel, ei au solicitat Poliţiei să demareze o achetă în acest caz, pe fir intrând şi Colegiul Medicilor Vaslui, a precizat managerul spitalului, Lucia Rotaru.

„Este un eveniment absolut nefericit, care ne-a şocat pe toţi. Fetiţa a intrat în stop cardiac şi respirator în 40 de minute de la internare şi, în ciuda manevrelor de resuscitare, nu a mai putut fi salvată. Este un deces subit şi de aceea lăsăm Poliţia să definitiveze ancheta”, a declarat Rotaru.

Poliţia a demarat o achetă în acest caz

În aceste condiţii de moarte suspectă, poliţiştii de investigaţii criminale au declanşat o anchetă pentru a stabili dacă este vorba de culpă medicală. Prin urmare, aceştia au ridicat toate documentele cu privire la cazul micuţei.

„Poliţiştii fac cercetări pentru a stabili împrejurările în care a survenit decesul. În acest sens, s-a dispus şi efectuarea autopsiei de către medicii legişti, care va fi relevantă în derularea anchetei”, a declarat şi Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui.

Pe aceeaşi temă:

Caz revoltător la Huşi: o fetiţă de 4 ani, diagnosticată cu laringită, a murit în urma unei injecţii cu ampicilină

O fetiţă de patru ani din satul Plopi, comuna Buneşti Avereşti a murit sâmbătă noaptea în spitalul din Huşi, la 45 de minute de la internare, în urma administrării unei injecţii cu ampicilină.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite