Amgen: Terapiile revoluţionare nu sunt compensate în România. Autorităţile tratează pacienţii altfel decât ţările din regiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pacienţii români nu sunt diferiţi de cei din Bulgaria sau din Ungaria, doar că autorităţile îi tratează altfel, spune Gábor Sztaniszláv, country director-ul Amgen România, referindu-se la faptul că terapiile şi medicamentele de ultima generaţie nu sunt comensate în ţara noastră.

Într-un interviu acordat wall-street.ro, oficialul companiei producătoare de medicamente biologice spune că se confruntă în ţara noastră cu întârzieri uriaşe în compensarea medicamentelor oferite, de la lansare, până ajung să între pe piaţă şi să fie incluse pe lista de compensări. 

  

 „Tratamentele Amgen de care cetăţenii tuturor celorlalte ţări membre ale UE beneficiază de ani de zile nu sunt disponibile pentru pacienţii români. Prin urmare, pe plan local, comercializăm medicamente pe care le-am lansat pe piaţă înainte de 2008. De-a lungul ultimilor ani, am lansat 7 medicamente inovatoare în Europa, dar niciunul nu este compensat încă în Romania”, a declarat Sztaniszláv. 

  

 Produsele Amgem au fost disonibile în România...citeşte continuarea pe wall-street.ro 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite