Alexandru Babeş, noul şef al Consiliului Naţional al Cercetării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru babeş va fi noul şef al CNSC
Alexandru babeş va fi noul şef al CNSC

Alexandru Babeş este noul şef al Consiliului Naţional al Cercetării Ştiinţifice, organism de experţi în cercetare cu rol important în evaluarea internă a universităţilor şi în clasificarea departamentelor.

Bogdan Simionescu, membru al Academiei Române, a fost preşedintele CNSC,  iar vicepreşedinţi Nicolae Manolescu, de la Institutul Oncologic “Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu”, şi Georgeta Voicu, de la Universitatea Politehnica din Bucureşti.

Aceştia erau numiţi prin ordin de fostul ministru al Cercetării din guvernul Grindeanu, Şerban Valeca, în 2017.

Şeful Cercetării de o lună şi jumătate este secreatrul de stat Dragoş Ciuparu, care la preluarea mandatului a anunţat că şi-a fixat ca obiective deblocarea finanţării programelor de cercetare şi lansarea de competiţii.

Babeş a fost preşedintele instituţiei la reînfiinţarea ei în 2011 iar primul său mandat a fost în 2011-2013, când a fost numit de ministrul de atunci Daniel Funeriu, iar şeful cercetării era Dragoş Ciuparu. A revenit în această funcţie în 2016-2017, numit de ministrul de atunci al Educaţiei, Mircea Dumitru, în guvernul Cioloş, conform G4media.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite