Alături de românii din regiunea transnistreană, cu Tinerii Moldovei

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Crăciunul este momentul în care trebuie să fii alături de cei care îţi sunt dragi, alături de familia ta. Moş Crăciun a reuşit în acest an să vină tocmai din România la copiii ce studiază la Liceul Lucian Blaga din Tiraspol, acolo unde dacă urmezi o şcoală cu predare în limba română te poţi numi cu adevărat Sfânt.

Fraţii de pe cele două maluri ale Prutului au vrut să fie alături, în ajun de Crăciun, de cei de pe malurile Nistrului.

"Ne pare bine că am reuşit în acest Ajun de Crăciun Românesc să fim alături de eroii din regiunea transnitreană. Aici este locul în care dacă ai curajul să te numeşti român atunci cu adevărat eşti un erou. Autorităţile Republicii Moldova au ales să le întoarcă spatele, dar este datoria noastră morală ca să avem grijă de semenii noştri. Sperăm că am reuşit să aducem zâmbetele pe chipul acestor minunaţi copii, ce prin prezenţa la Liceul Lucian Blaga din Tiraspol se supun unei presiuni mari ce are drept scop inhibarea prin teamă a identităţii româneşti. Dar iată că ei sunt încă aici şi nu se leapădă  de calitatea de a fi român" a declarat preşedintele Tinerii Moldovei, Dinu Plîngău.


Organizaţia Tinerii Moldovei din Republica Moldova şi P.U. Acţiunea 2012 au fost alături într-un moment care ar trebui să fie unul de normalitate şi prin care Moş Crăciun a reuşit să aducă zâmbetele pe chipurile îngerilor din regiunea transnistreană.


În condiţiile în care statul Republica Moldova şi-a părăsit cetăţenii sub o ocupaţie inumană, ultimul regim sovietic din spaţiul European, statul român preferă de multe ori să uite că dincolo de orice relaţie trebuie să existe şi suflet.


Ori în acest moment de sărbătoare gestul a venit din partea societăţii civile, românii dorind să fie alături de alţi români, asupriţi la ei acasă şi la doar două ore de mers cu maşina de la Iaşi.


Doamnul director Ion Iovcev şi doamna Raisa Păderean sunt cei care ţin vie flacăra românismului, fără frică de abuzurile unei administraţii ilegale, nerecunoscute şi abuzive.


Evenimentul a fost unul emoţionant în care Moşul a fost primit cu dansuri, muzică şi colinde româneşti autentice şi cu multe zâmbete.

Şi poate ar fi bine ca să nu mai găsim scuze şi să înţelegem că România suntem noi, iar dacă societatea civilă nu ia act faţă de semenii aflaţi în dificultate, statul nu o va face niciodată aşa cum ne-am dori, adică cu mult suflet.


Ne cerem scuze pentru calitatea imaginilor, dar în acea zonă există restricţii.

Spre deosebire de autorităţile oficiale române, care făceau donaţii de la Chişinău, într-un gest de supunere faţă de autorităţile ilegale, Tinerii Moldovei reprezentaţi de către Dinu Plîngău, au reuşit să împartă cadourile împreună cu Moş Crăciun chiar în interiorul Liceului Lucian Blaga.

 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite