Administraţia Naţională Penitenciarelor scoate la concurs 342 de locuri în şcolile pentru ofiţeri şi agenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 340 de locuri vor fi scoase la concurs de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, pentru admiterea de anul acesta. 90 dintre acestea vor fi pentru ofiţeri şi 252 pentru agenţi la Academia de Poliţie, Şcoala de agenţi de la Târgu Ocna, şcoli ale Ministerului Apărării şi Academia Naţională de Informaţii.

Oficiali din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) au declarat că, la nivel naţional, ANP a declanşat o campanie de recrutare a viitorilor elevi.

Pentru a atrage tinerii absolvenţi de liceu către o carieră în sistemul penitenciar, reprezentanţii ANP au anunţat o serie de beneficii pe care cursanţii ar urma să le aibă atât pe perioada studiilor, cât şi după încadrarea pe posturi.

Potrivit ANP, cei care vor promova examenul de admitere la unităţile de învăţământ mai sus menţionate, urmează să beneficieze de cursuri, cazare, masă, echipament şi asistenţă medicală gratuită, pe toată perioada şcolarizării. 

În plus, aceştia urmează să primească şi o soldă lunară, iar după absolvire ar urma să primească un loc de muncă stabil, remunerat cu un „salariu motivant”, şi să poarte o „uniformă care aduce respect şi prestigiu”, arată Mediafax.

Surse din cadrul ANP au precizat că solda lunară destinată elevilor şi studenţilor se învârte în jurul sumei de 60 de lei, în timp ce „salariul motivant” în cazul unui debutant depăşeşte cu puţin salariul minim pe economie.

Reprezentanţii ANP au precizat că elevii care îşi doresc să beneficieze de aceste locuri se pot înscrie la unităţile din ţară mai sus menţionate.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

FOTO „Priveşte cu încredere spre viitor“, campanie de promovare a carierei în sistemul penitenciar

Începând de astăzi, specialişti din Penitenciarul Spital Târgu Ocna, vor derula o campanie de prezentare şi promovare a învăţământului destinat viitorilor angajaţi ai penitenciarelor dar şi celor care doresc să îmbrăţişeze o cariera militară. Ţinta campaniei sunt liceenii din Oneşti, Dărmăneşti, Comăneşti, Moineşti şi Târgu Ocna.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite