A crescut cererea pentru steaguri secuieşti în urma scandalului româno-maghiar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drapelul secuiesc
Drapelul secuiesc

Scandalul steagului secuiesc a stimulat neaşteptat în Secuime cererea pentru aceste drapele  care până acum se foloseau de către instituţii de stat, cu anumite ocazii festive, scrie publicaţia clujeană “Kronika”.


 Ele puteau fi achiziţionate de la sediile organizaţiilor politice maghiare din Ardeal, dar acum s-au epuizat din cauza cererii crescânde. Până acum au existat două firme care se ocupau de confecţionarea steagului dar numărul lor a crescut în ultimul timp. Potrivit declaraţiilor unuia dintre patroni, zilnic pot fi confecţionate 60-70 de steaguri care se vând pe loc. Doar organizaţiile care doresc loturi mai mari trebuie să aştepte câteva zile.

    Dar organizaţiile nu se limitează numai la vânzarea drapelului secuiesc.  De exemplu, la sediul Consiliului Naţional Secuiesc din Sfântu Gheorghe, pot fi cumpărate şi autocolante care reprezintă harta Ţinutului Secuiesc, cu inscripţia Sic, ce pot fi lipite pe autoturisme, precum şi proiectul de autonomie al Consiliului. S-au înmulţit şi cererile unor producători din Ungaria pentru codurile referitoare la dimensiunea şi culoarea steagului secuiesc.

    David Veress, preşedintele Asociaţiei “Draga noastră limbă maternă”  a arătat că a crescut cererea nu numai pentru simbolurile secuieşti ci şi pentru cele ale Ungariei. “Media română  a făcut o propagandă gratuită simbolurilor noastre istorice. Confruntarea verbală a ajutat cauza noastră deoarece , vrând-nevrând, problema steagului secuiesc mu se poate despărţi de tendinţele noastre naţionale”, a declarat oficialul maghiar.
 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite