Circa 70 la sută dintre candidaţii care vor să devină poliţişti au promovat proba sportivă în prima zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 70 la sută dintre candidaţii care vor să devină poliţişti au promovat proba sportivă în prima zi, restul candidaţilor fiind programaţi până în 11 mai. Doar  9.118 din cei 26.155 de candidaţi înscrişi au trecut probele psihologice.

Potrivit Poliţiei Române, 1.826 de candidaţi din toată ţara au susţinut pe 7 mai proba sportivă. Dintre aceştia, 1.329 de candidaţi au reuşit să promovoveze, arată un comunicat al Poliţiei Române.

Totodată, Poliţia Română mai subliniază că doar  9.118 din cei 26.155 de candidaţi înscrişi pentru cele 1.873 de posturi de poliţişti de ordine publică scoase la concurs de Ministerul Afacerilor Interne au trecut probele psihologice şi medicale eliminatorii înainte de susţinerea probelor sportive şi teoretice.

Probele sunt susţinute în centre diferite

Cei peste 9.000 de candidaţi care vor să devină poliţişti susţin proba de evaluare a performanţei fizice în perioada 7 - 11 mai, în cinci centre zonale, respectiv Bucureşti, Câmpina, Iaşi, Cluj-Napoca şi Slatina.

Cei care s-au înscris pentru posturile de agent de ordine publică din Bucureşti, Călăraşi, Constanţa, Giurgiu, Ilfov şi Tulcea susţin proba sportive la Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti.

Candidaţii care s-au înscris pentru posturile din Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Prahova, Sibiu, Vrancea susţin proba la Şcoala de Agenţi de Poliţie”Vasile Lascăr” – Câmpina, iar cei care s-au înscris pentru posturile de agent de ordine publică din Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui au programări pe Stadionul “Emil Alexandrescu” din Iaşi.

Un alt centru zonal a fost organizat la Cluj-Napoca. Candidaţii din Alba, Arad, Bihor,  Cluj, Maramureş, Mureş, Satu Mare, Sălaj susţin proba de evaluare a performanţei fizice în Parcul Sportiv Universitar  “Prof. dr. Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca.

Cel de-al cincilea centru zonal este organizat la Centrul de Formare şi Perfecţionare a Poliţiştilor “Nicolae Golescu”  Slatina.  Aici susţin proba cei care s-au înscris pentru posturile de agent de ordine publică din Caraş-Severin, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Teleorman, Timiş şi Vâlcea.

Probe diferenţiate în funcţie de vârstă şi sex

Probele sportive sunt mai uşoare pentru cei care sunt mai înaintaţi în vârstă. În timp ce un tânăr de până în 30 de ani trebuie să alerge un kilometru în trei minute şi 40 de secunde pentru o notă de 10, pentru un bărbat trecut de 51 de ani, aceeaşi distanţă trebuie parcursă în 5 minute şi 45 de secunde pentru nota 10.

Aceeaşi abordare va fi şi la proba de abdomene - dacă tinerii sub 30 de ani trebuie să facă 50 de abdomene în două minute, un bărbat care a trecut de 50 de ani poate face 21 de abdomene pentru o notă de 10. Baremele sunt şi mai uşoare pentru femei.

Astfel, dacă la proba de alergare de rezistenţă, bărbaţii au de alergat 1000 de metri, femeile au de alergat 800 de metri.

Poliţiştii vor verifica, săptămâna viitoare, accesul elevilor în şcoli

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite