VIDEO Tăriceanu a votat împotriva urmăririi penale a lui Gabriel Oprea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a votat împotriva cererii DNA de urmărire penală pe numele fostului vicepremier Gabriel Oprea, potrivit unei filmări dată publicităţii de PNL.

„Tăriceanu a votat ÎMPOTRIVĂ! Actualul preşedinte al Senatului a încercat să-l scape pe Gabriel Oprea de ancheta penală cerută de DNA. Călin Popescu Tăriceanu a confirmat încă o dată că se erijează în protectorul politic al corupţiei în Senat, în încercarea de a institui în România ”statul de drept al PSD” - fără Justiţie şi fără egalitate în faţa Legii“, este mesajul PNL care însoţeşte filmarea în care apare Tăriceanu.

Senatorii au încuviinţat cererea DNA de urmărire penală pe numele lui Gabriel Oprea, cel care şi-a rugat colegii să voteze împotriva urmăririi penale. Senatorii au aprobat, cu 71 de voturi „pentru“ şi 52 „împotrivă  cererea DNA de începere a urmăririi penale pe numele lui Gabriel Oprea.

„Vă spun că sunt nevinovat. În toată cariera mea de ministru şi parlamentar m-am bătut pentru depturile miliatrilor, a celor de la Interne. Nu s-a achiziţionat în mod ilegal o maşină. Toate instituţiile abilitate au identificat ameninţări la adresa fostei conduceri a Ministerului de Interne, incusiv a mea. Au reînfiinţat o unitate pentru paza şi protecţia ministerului de Interne. Au achiziţionat şi o maşină. Nu am cerut eu acest lucru. Nu am făcut decât să mă supun legii. Aceste sunt faptele. Întodeauna mi-am făcut datoria, am respectat legea. Vă rog să votaţi împotriva acestei cereri!“, a spus Gabriel Oprea, în faţa senatorilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite