Vlad Voiculescu, iniţiator al „reţelei citostaticelor“, este noul şef de cabinet al ministrului de Finanţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Voiculescu, noul şef de cabinet al ministrului de Finanţe
Vlad Voiculescu, noul şef de cabinet al ministrului de Finanţe

Vlad Voiculescu este noul şef de cabinet al ministrului de Finanţe. Acesta a absolvit  Vienna University of Economics and Business Administration şi are o experienţă de 10 ani ani în domeniul financiar. Voiculescu a devenit cunoscut şi ca iniţiator al „reţelei citostaticelor“, prin intermediul cărora aducea în România medicamente pentru bolnavii de cancer, care nu se găseau pe piaţă din cauza problemelor din sistemul sanitar.

Potrivit unui anunţ al Ministerului Finanţelor, Vlad Voiculescu s-a alăturat echipei ministerului în calitate de Director de Cabinet al Ministrului Anca Dragu.

Vlad  Voiculescu a absolvit cursurile de licenţă şi master ale Vienna University of Economics and Business Administration. Mai mult, acesta are o experienţă de 10 ani în domeniul financiar.

Vlad Voiculescu a devenit cunoscut în urma documentarului „Reţeaua“, realizat de Claudiu Mitcu şi difuzat de HBO, în care este prezentată problema aprovizionării cu medicamente specifice necesare bolnavilor de cancer. Voiculescu este cel care a creat o reţea de voluntari, organizaţi pe internet şi prin cunoştinţe, care aduceau în România citostatice cumpărate de persoane fizice, cu reţete eliberate de medici români, de la farmacii din Ungaria şi Austria, medicamente pe care sistemul medical românesc nu le oferea pacienţilor, deşi era obligat legal să o facă.

De asemenea, Mihai Ghyka, descedent al domnitorului Grigore Ghica, a fost numit secretar de stat în Ministerul Culturii. Lista specialiştilor di Guvernul lui Dacian Cioloş este completată şi de Sorana Baciu, secretar de stat în Ministerul Economiei, care  a fot director al companiilor Petrom, Romgaz, Porche, ING, de Georgeta Corina Popescu, secretar de stat Ministerul Energiei, care a fost director al companiilor OMV Bucureşti, E.ON şi Eletrica.

Aristotel Marius Jude, secretar de stat Ministerul Energiei, a făcut parte din conducerea Romgaz, în timp ce Victor Dan Eugen Strâmbu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţi, este medic chirurg şi membru al Conducerii Institutului Victor Babeş.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite