Viorica Dăncilă, primul avertisment: Unii miniştri merg cu viteza întâi, alţii cu viteza a doua. Miniştrii o să verifice unde mai sunt protocoale şi le vor desecretiza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Viorica Dăncilă a "avut o întâlnire de lucru la Antena 3", după cum a spus moderatoarea Alessandra Stoicescu, care a intrat pe tronsonul lui Mihai Gâdea special pentru interviul cu Dăncilă. Premierul a recunoscut că unii miniştrii nu dau randament, dar deocamdată nu se pune problema unei remanieri. Deşi azi experţii europeni au criticat dur legile Justiţiei adoptate de majoritatea PSD, subiectul nu a fost abordat pe parcursul discuţiei.

Antena 3: Care-i realitatea cu creşterile salariale?

V. Dăncilă: Nu putem vorbi decât de creşteri salariale, nu de reduceri. În Sănătate, au crescut salariile de la 1 Martie cu procente între 70% şi 120%. În Educaţie, vorbim de creşteri de 20%. Doamna Olguţa Vasilescu a explicat de ce în luna februarie au existat unele salarii mai mici. 

Cum a reacţionat preşedintele Iohannis?

E ca şi cum eu discut acum cu dvs, ne vede o ţară întreagă, iar mâine apare un comunicat în care văd alte lucruri discutate. Am vorbit despre legea salarizării. Doamna Olguţa Vasilescu a vorbit, concret, despre lucruri concrete din Educaţie şi Sănătate. A fost o discuţie calmă, aşezată. 

Nu a fost război. 

Nu. Am fost foarte uimită de comunicat. Ori a fost scris înainte, ori cineva a scris comunicatul şi domnul preşedinte nu l-a citit. De asta am şi cerut publicarea stenogramelor. Nu mi s-a răspuns. Am avut după noi copii cu fluturaşii celora cu salarii mărite. Am avut senzaţia că domnul preşedinte a fost de acord cu ce am discutat. Domnul preşedinte putea să redea realitatea. Eu nu vreau să-mi pierd încrederea, dar vreau ca lucrurile să fie corecte.  

Ce proiecte de suflet aveţi?

De suflet? Da, într-adevăr am un proiect de suflet: se referă la persoanele cu dizabilităţi. 

V-a marcat?

Da, m-a marcat. Am întâlnit-o pe actriţa Manuela Hărăbor. 

V-a impresionat?

Manuela m-a impresionat foarte mult pentru că era purtătorul de cuvânt al mămicilor cu astfel de probleme. 

Peste 6 luni cu ce o să veniţi? Cu o autostradă?

Obiectivul este legat de investiţii. Am crescut salarii, am mers pe măsuri sociale, dar important pe viitor e ceea ce facem pe investiţii. Vrem să modificăm legea parteneriatului public-privat. 

Ce relaţie aveţi cu miniştrii?

Relaţia cu miniştrii este o relaţie bună, dar ea trebuie să se bazeze pe porgramul de guvernare. Trebuie să se încadreze în foaia de parcurs a programului de guvernare. 

E adevărat că vor exista remanieri?

Nu s-a vorbit despre o remaniere, dar e adevărat că unii miniştri merg cu viteza întâi, alţii cu viteza a doua. E devreme să vorbim despre o remaniere. Am avut discuţii cu miniştrii, dacă am avut o observaţie am spus, dar cred că aceste lucruri sunt lucruri normale, trebuie să cooperăm foarte bine. Programul de guvernare este punctul de la care trebuie să plecăm. 

Câţi ar fi cu viteză mică?

Nu am făcut încă o statistică. E prematur să fac această evaluare. 

Cum a fost întâlnirea cu Mugur Isărescu?

A fost o discuţie relaxată, constructivă, pentru un proiect lansat de Liviu Dragnea la Congresul PSD, un proiect de ţară: adoptarea monedei euro. Domnul guvernator a avut o deschidere foarte mare. 

Nu aţi abordat chestiunile economice?

Nu, dar nu e exclus să avem astfel de discuţii. 

Cine mai are protocoale cu SRI?

O să vorbesc cu miniştrii mei mâine să verifice unde mai sunt protocale şi să le desecretizeze acolo unde sunt. Vom desecretiza toate protocoalele.

Aţi sesiza CCR dacă Iohannis nu a revocă pe Kovesi?

Nu am ezitat niciodată să-mi asum responsabilitatea. Vreau să văd ce hotărâre va lui Iohannis, dar îl susţin pe ministrul Justiţiei. Lucrez foarte bine cu ministrul Justiţiei. 

Care e relaţia cu Liviu Dragnea?

Îl cunodsc pe domnul Dragnea de foarte mulţi oameni, ştiu că a ajutat foarte mulţi oameni. Depinde şi pe cine ajuţi. Eu mă preocup de programul de guvernare. 

N-au venit cu şopârle să vă spună că aţi putea prelua partidul?

Eu sutn un om dintr-o bucată. Aceste lucruri la mine nu merg. Dacă vor apărea astfel de situţii le voi spune public. 

Vă simţiţi bine fără SPP?

Mă simt bine între oameni. Rolul unui ministru este să stea între oameni. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite