Victor Ponta susţine că Liviu Dragnea a fost informat de cineva din SRI că urma să i se facă un flagrant pe când era vicepremier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte PSD Victor Ponta a declarat, vineri seară, într-o intervenţie la B1 TV, că Liviu Dragnea a fost avertizat „de o persoană foarte importantă din SRI“ că urma să i se facă un flagrant pe vremea când era vicepremier în guvernul Ponta.

„Domnul Dragnea mi-a zis hai să vorbim că uite ce era să se întâmple. Eu m-am dus, era vorba de un vicepremier din guvernul meu, şi am zis  «dom'ne, ce faceţi totuşi, în ce ţară trăim?». Dar, după cum aţi văzut, eu nu ştiam în acel moment niciun fel de detalii, habar nu aveam, decât că urmează să vină un domn în birou la Dragnea să îi dea ceva“, a declarat Victor Ponta.

Întrebat dacă persoana care ar fi trebuit „sa-i dea ceva“ lui Dragnea era Valentin Preda, fostul premier a confirmat.

Victor Ponta a mai declarat că a înţeles ulterior ce se întâmplase, „din ce a publicat instanţă“: „un poliţist care a încălcat legea - copia documente - şi un domn care a încălcat legea că a luat documentele alea copiate, să i le ducă lui Dragnea, au fost sancţionati de justiţie, dar, de fapt, ei au muncit pentru Dragnea“. Fostul lider PSD a precizat, răspunzând la o întrebare, că Liviu Dragnea ştia că urma să i se organizeze un flagrant „de la o persoană foarte importantă din SRI, care l-a şi salvat“.

Întrebat dacă persoana din SRI era Florian Coldea, pe atunci prim-adjunct al directorului SRI, Victor Ponta a spus: „Nu vreau să comentez. Mă întreabă cineva din instituţiile statului, o voi face. Eu vă spun foarte clar un lucru, domnul Dragnea e de  mult timp protejat. Şi Tel Drum a fost protejat“.

Vineri, Victor Ponta a acordat un interviu pentru site-ul stiripesurse.ro, în care a declarat că actualul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, „avea nişte oameni în DNA [...] Înţelegerile nu au contat, pentru că procurorii au vrut să-i organizeze flagrant în Ministerul Dezvoltarii. În locul lui Dragnea, au picat Vali Preda şi un om din DNA. [...] Documentele pentru Vali Preda şi pentru consilierul din DNA erau, de fapt, pentru Liviu Dragnea. Ei doreau să-i facă flagrant lui Liviu Dragnea în birou la Ministerul Dezvoltării. Eu le-am zis că nu se poate, că e vicepremier. Vali Preda, care a adus nişte documente de la Tel Drum în Ministerul Dezvoltării, credeţi că le adusese pentru el? Nu, le adusese pentru Dragnea, de aceea doreau să-i facă flagrantul“, a mai spus Ponta.

Ponta, acuzat că influenţa anchete şi judecători când era premier

Fosta vicepreşedintă ANRP Ingrid Mocanu, condamnata la 4 ani de închisoare în primă instanţă într-un dosar privind retrocedările frauduloase de la ANRP, a comentat, pe pagina sa de Facebook, că fostul premier Victor Ponta se implica în dosare şi dădea sfaturi judecătorilor şi procurorilor, concluzionând că din declaraţiile lui Ponta reiese că fostul lider PSD, alături de Florian Coldea, ar fi influenţat anchete şi judecători. „Cuuuum? El le-a zis că «nu se poate» că e vicepremier? Adică nişte procurori/sistemişti sau cine ştie cine i-au spus unui premier al unei ţări că urmează să îi facă «flagrant» vicepremierului lui? Şi el le-a dat sfaturi juridice cum că nu se prea poate?

Adică nu doar Coldea îi dădea sfaturi juridice lui Ionuţ Matei & co cum să judece pe la ÎCCJ, ci şi premierul ţărişoarei noastre România dădea sfaturi procurorilor/securiştilor, care îl informează pe acesta că urmează să facă un flagrant?“, a scris Mocanu pe Facebook.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite