Victor Ponta susţine că, la un moment dat, a vorbit cu preşedintele Iohannis despre dosarul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Ponta a declarat luni că a vorbit cu Klaus Iohannis despre dosarul Turceni-Rovinari în care a fost trimis în judecată pentru fals în înscrisuri, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, discuţia având loc după efectuarea expertizei, iar preşedintele nu a comentat situaţia.

Întrebat luni seara, la Antena 3, de ce a avansat ipoteza că preşedintele Klaus Iohannis ar fi făcut presiuni ca dosarul său să fie trimis în judecată şi dacă el chiar crede acest lucru, Victor Ponta a răspuns că nu, dar că şeful statului greşeşte atunci când vorbesşte despre dosar sau despre moţiunea de cenzură, pentru că astfel poate atrage asupra sa suspiciuni de influenţare a justiţiei. "Cred că preşedintele greşeşte când vorbeşte despre dosar", a spus Ponta.

De asemenea, întrebat dacă a vorbit vreodată cu preşedintele despre dosarul său, premierul a susţinut că a existat o astfel de discuţie, iar Klaus Iohannis nu a zis "nimic".

"Da, la un moment dat i-am spus. (...) La momentul la care expertiza din dosar a arătat că mi-am plătit toate taxele ", a răspuns Ponta. Premierul a mai spus că preşedintele nici nu trebuia să comenteze, pentru că "nu asta este ideea", nu intră în atribuţiile sale să comenteze dosare.

Ponta a adăugat că relaţia sa cu preşedintele nu funcţionează aşa cum trebuie şi cum şi-ar dori.

Joi, Victor Ponta a sugerat că preşedintele Klaus Iohannis ar fi făcut presiuni în dosarul său.

"Eu mă întreb dacă nu cumva domnia sa (n.r. Klaus Iohannis) nu a făcut presiuni ca să fiu trimis în judecată? Că deja aceste declaraţii mi se par anormale din partea preşedintelui României. 

Preşedintele României ar trebui să fie mai echilibrat şi să ne trateze pe toţi ca fiind cetăţeni ai României. Nu pnl-iştii sunt cetăţeni de gradul 1 şi noi ceilalţi de gradul 2 sau 3. Aşa cred eu că ar trebui să fie normal", a declarat joi premierul la România TV.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite