Victor Ponta:  „Guvernul îşi va asuma răspunderea pe regionalizare numai după un acord cu forţele politice“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul îşi va asuma răspunderea pe proiectul privind regionalizarea şi descentralizarea administrativă numai dacă va exista acordul forţelor politice parlamentare, inclusiv al UDMR şi PP-DD, a declarat duminică premierul Victor Ponta.

„Numai dacă există un acord al tuturor forţelor politice. Adică, dacă există un acord aşa cum a fost la legea privind restituirea proprietăţilor cu UDMR şi cu cei aflaţi în opoziţie, PP-DD, pentru că PDL nu există şi n-am ce acord să am cu ei.“, a arătat premierul, într-o conferinţă de presă susţinută la Ruse, în Bulgaria.

Mergem în Parlament, discutăm în cele două Camere, facem amendamente. Regionalizarea e la fel de serioasă ca şi modificarea Constituţiei şi nu se face prin impunerea voinţei USL. (...) Nu vorbim de majoritate, majoritate avem. Dacă va exista acordul UDMR şi PP-DD, altfel nu“, a mai spus şeful Executivului, citat de Agerpres.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat vineri, la Oradea, că singura procedură posibilă pentru a putea adopta, până la finele anului 2013, legea regionalizării o reprezintă angajarea răspunderii Guvernului.

„Sperăm să modificăm Constituţia pe la sfârşitul lunii septembrie - început de octombrie prin referendum. Dacă referendumul se va desfăşura în octombrie, pentru a finaliza procesul până la 31 decembrie 2013 singura procedură posibilă pentru a putea adopta legea regionalizării o reprezintă angajarea răspunderii Guvernului. Cred că dacă am intra pe proceduri normale de dezbatere parlamentară s-ar putea să depăşim termenul de 31 decembrie 2013, iar unul din obiectivele importante ca procesul să fie finalizat înainte de începerea noului exerciţiu financiar să-l pierdem. Asta a fost motivaţia argumentată, pe care o menţin“, a spus Dragnea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite