Victor Ponta: Proiectul de parteneriat public-privat privind Agenţia Naţională de Cadastru a fost iniţiat de Elena Udrea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO Adevărul
Premierul Victor Ponta FOTO Adevărul

Premierul Victor Ponta a declarat marţi seară, la România TV, că memorandumul de aprobare a oportunităţii de demarare a proiectului de parteneriat public-privat privind Agenţia Naţională de Cadastru pe care PDL şi preşedintele Traian Băsescu l-au criticat a fost iniţiat de fostul ministru Elena Udrea şi aprobat de Guvernul Boc.

„Am văzut că cei de la PDL şi preşedintele (n.r.- Traian Băsescu) au spus că cei de la USL vor să fure cadastrul şi să-l privatizeze. Nu vrem. Citesc aici memorandumul privind aprobarea oportunităţii de demarare a proiectului de parteneriat public-privat privind Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, la asta se referea PDL că vrem să furăm în parteneriat, însă s-ar putea să aveţi o surpriză, memorandumul este iniţiat de către doamna ministru Elena Udrea.

Cred că preşedintele, dacă ştia, nu mai critica acest document. Este semnat de Emil Boc. Deci e ca la povestea aia, la fel de penibilă, când domnul Boc zicea că am mărit preţul la gaze şi a apărut memorandumul că l-a mărit el“, a explicat premierul.

El a adăugat că memorandumul respectiv a fost aprobat în şedinţa Guvernului din 25 ianuarie 2012.

E un lucru bun ce a vrut să facă doamna Udrea. Îl facem noi acum şi anume, în zona rurală unde oamenii nu au bani să-şi facă cadastru, am pus în programul 2014-2020 500 de milioane de euro ca să cadastrăm practic tot teritoriul rural, iar în zona urbană, acolo unde sunt alte venituri şi în general e vorba de firme de investiţii imobiliare, într-un parteneriat, nu se privatizează, ci vine o firmă privată, prin licitaţie publică, face cadastru acolo unde nu s-a făcut şi din taxa pe care o încasează statul o parte plăteşte datoria la firma respectivă. Deci era o idee bună ce a avut doamna Udrea, o facem acum mai bine pentru că o facem prin licitaţie, prin procedură deschisă“, a mai precizat premierul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite