Victor Negrescu a cerut sprijinul vicepreşedintelui Comisiei Europene pentru digitalizarea României: „Avem un potenţial enorm”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook/ Victor Negrescu
FOTO: Facebook/ Victor Negrescu

Eurodeputatul Victor Negrescu a prezentat vicepreşedintelui executiv al Comisiei Europene, Margrethe Vestager, responsabil de politicile digitale, situaţia proiectelor de digitalizare din România şi a solicitat sprijinul pentru realizarea transformării digitale a ţării noastre şi îndeplinirea obiectivelor din PNRR.

Europarlamentarul a propus liderului european o serie de iniţiative pe zona de educaţie digitală, stimularea antreprenoriatului şi reducerea decalajelor în domeniu, potrivit unui comunicat de presă. 

„România are un potenţial enorm în domeniul digital, dar nu există din păcate un transfer al cunoştinţelor şi tehnologiilor dinspre mediul antreprenorial şi asociativ spre sistemul public. Din acest motiv ţara noastră a rămas în urmă în materie de e-guvernare şi competenţe digitale. Am solicitat în acest sens creşterea investiţiilor europene în domeniul digital şi o guvernanţă transparentă şi participativă a noilor tehnologii”, a declarat eurodeputatul român.

Negrescu a subliniat nevoia de a proteja minorii în spaţiul virtual şi de a creşte nivelul de competenţe, inclusiv pe zona de securitate cibernetică. „În acest sens am solicitat sprijinul doamnei comisar şi echipei Comisiei Europene pentru realizarea reformelor şi investiţiilor din zona digitală prevăzute în PNRR, dar şi implementarea în exerciţiul financiar multianual 2021-2027 a programelor europene dedicate sectorului digital.

Am prezentat, de asemenea, o serie de propuneri concrete, printre care un proiect pilot destinat dezvoltării educaţiei despre inteligenţă artificială şi robotică sau un program european pentru stimularea antreprenoriatului digital în următorii ani”, a mai spus europarlamentarul român. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite