Vasile Dâncu: M-a şocat să văd că descentralizarea a devenit un pericol naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Dâncu, sociolog FOTO Arhiva Adevărul
Vasile Dâncu, sociolog FOTO Arhiva Adevărul

Sociologul Vasile Dâncu a vorbit, în cadrul dezbaterilor “Atelierele Viitorului”, organizate vineri la Palatul Parlamentului, sub sigla Consiliului Naţional al PSD, despre procesul descentralizării şi s-a arătat “şocat” de atacurile lansate asupra proiectului descentralizării.

“M-a şocat să văd că descentralizarea a devenit un pericol naţional. Mă aşteptam ca Băsescu să blocheze orice proiect care vine de la Victor Ponta şi de la PSD, dar nu mă aşteptam ca oameni responsabili să vină să atace un proiect absolut firesc”, a declarat Dâncu.

În opinia sa, acuzaţiile care au fost lansate la adresa aleşilor locali sunt “idioţenii”.

“De câte ori ni se spune că descentralizarea va rupe ţara, va muta puterea în mâinile celor din teritoriu, ne gândim că sunt idioţenii, aproape că nu-ţi vine să răspunzi la asta. E fals că maghiarii ar putea cere descentralizare pe principii etnice. Niciodată comunitatea locală nu a prejudiciat România. Descentralizarea nu slăbeşte statul unitar. Resursele se pierd de la centru”, a explicat Dâncu.

Social-democraţii se reunesc vineri şi sâmbătă în Consiliul Naţional anual al partidului. Preşedintele PSD Victor Ponta se va întâlni astăzi cu aleşii locali pentru a dezbate pregătirea pentru 2014 a agendei partidului la nivelul comunităţilor locale.

Vineri vor avea loc dezbateri pe ateliere de specialitate, urmând ca sâmbătă peste 4.500 de delegaţi ai PSD să se reunească în plenul Consiliului Naţional.

Pe aceeaşi temă:

Consiliul Naţional anual al PSD, vineri şi sămbătă, la Bucureşti

Marian Oprişan: În ultimii ani, guvernele de dreapta au furat peste şapte miliarde de lei de la autorităţile locale

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite