Varga Gabor (UDMR) a fost demis de la conducerea OSIM, după ce a fost condamnat la închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabor Varga a fost demis din func'ie de Director general la OSIM FOTO luju.ro
Gabor Varga a fost demis din func'ie de Director general la OSIM FOTO luju.ro

Premierul Victor Ponta a semnat eliberarea din funcţie a directorului general al Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM), Varga Gabor, după ce a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti, la un an şi 6 luni închisoare cu suspendare.



Varga Gabor a fost condamnat pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. El a fost trimis în judecată de procurorii DNA, alături de alţi angajaţi ai instituţiei, pentru un prejudiciu cauzat OSIM de circa 300.000 euro în urma achiziţionării unor servicii informatice. Decizia de eliberare din funcţie a fost semnată marţi de premierul Victor Ponta.

Varga ocupă funcţia de Director General la OSIM din martie 1998, în toamna anului 2010 fiind reales. În 2010 a fost numit de premierul Emil Boc.

Pe lângă activitatea profesională de la OSIM, Varga Gabor este membru fondator al Organizaţiei judeţene UDMR Bihor. Între anii 1991-1992, Varga a ocupat şi funcţia de preşedinte al Organizaţiei judeţene UDMR Bihor.

Materiale pe aceeaşi temă:

Relu Fenechiu nu renunţă la şefia PNL Iaşi

Fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Soţia lui a primit 3 ani cu suspendare

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite