USR cere retragerea lui Tudose ca propunere pentru funcţia de premier: Un om care pare desprins din cadrele vechi ale Partidului Comunist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

USR a cerut luni, după începerea consultărilor de la Cotroceni, retragerea lui Mihai Tudose ca propunere din partea PSD-ALDE pentru funcţia de premier, deoarece nu respectă criteriile de integritate şi competenţă cerute de preşedintele Iohannis. Mai mult, purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna, a declarat că propunerea făcută azi ne-a întors cu 20 de ani în urmă, cu un om care pare desprins din vechiul Partid Comunist.

„Partidul Uniunea Salvaţi România consideră că propunerea lui Mihai Tudose din partea coaliţiei PSD –ALDE pentru funcţia de Prim-ministru al României este inacceptabilă.

Nominalizarea lui Mihai Tudose pentru această funcţie nu respectă criteriile enunţate public de Preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru acceptarea unei astfel de propuneri, atât în ceea ce priveşte condiţia de integritate, dar şi în privinţa capacităţii dovedite de a conduce Guvernul”, se arată într-un comunicat de presă publicat de cei de la USR.

USR argumentează faptul că Mihai Tudose a fost acuzat de plagiat, aspect ce nu-l face compatibil pentru funcţia de premier, potrivit criteriilor cerute de preşedintele Klaus Iohannis.

„Mihai Tudose este acuzat că a plagiat în lucrarea de cercetare pentru doctorat, realizată sub coordonarea lui Gabriel Oprea la Academia Naţională de Informaţii, plătind drepturi de autor pentru textul plagiat.

Uniunea Salvaţi România consideră că o astfel de explicaţie reprezintă o atitudine reprobabilă cu privire la cerinţele de integritate impuse de exigenţele unei lucrări de doctorat şi o desconsiderare a condiţiilor obligatorii de onestitate intelectuală cerute de comunitatea academică”, afirmă cei de la USR în comunicatul de presă.

Performanţă „zero” în îndeplinirea programului de guvernare

Totodată, USR critică şi lipsa de performanţă a fostului ministru al Economiei din timpul Guvernului Grindeanu, precum şi pe parcursul celor 20 de ani de când a intrat pe scena politică, Tudose fiind acuzat de faptul că nu înregistrat nicio performanţă profesioanală care să-l legitimizeze pentru a fi premier.

„Totodată, activitatea lui Mihai Tudose în calitatea de ministru al Economiei în cadrul Guvernului condus de Sorin Grindeanu îl descalifică pentru ocuparea funcţiei de Prim-ministru deoarece chiar în evaluarea proprie a partidului a fost constatată o performanţă ”zero” a ministrului Tudose în îndeplinirea măsurilor asumate prin programul de guvernare”, spun cei de la USR.

Gen de om desprins parcă din cadrele vechi ale Partidului Comunist

Purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna, a declarat, în acelaşi comunicat, că prin propunerea lui Mihai Tudose pentru funcţia de premier ne-a întors în urmă cu 20 de ani, cu un gen de om care pare rupt din cadrele vechi ale Partidului Comunist Român.

„Ne-am întors cu 20 ani în urmă. Un gen de om care pare desprins din cadrele vechi ale Partidului Comunist Român. Un om cu grave probleme de moralitate, integritate şi competenţă. Nu a demonstrat nimic în niciunul din guvernele şi functiile pe care le-a ocupat. Nu există nicio realizare profesională notabilă în 20 de ani de politică care să-l legitimeze pe domnul Tudose pentru funcţia de premier”, a declarat Dan Barna, purtătorul de cuvânt al USR.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite