Urmaşul lui Gigi Becali la Bruxelles spune „DA” la orice îi cere Parlamentul European

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Zamfirescu, apropiatul lui Corneliu Vadim Tudor
Dan Zamfirescu, apropiatul lui Corneliu Vadim Tudor

Europarlamentarul PRM Dan Zamfirescu, care a ajuns la Bruxelles după ce Gigi Becali a devenit deputat în Parlamentul României, a intrat în atenţia presei germane după ce a votat cu DA toate proiectele din Legislativul European.

Nu mai puţin de 540 de proiecte au fost votate favorabil Dan Zamfirescu în Parlamentul European. Demnitarul român a fost întotdeauna de acord cu orice proiect sau amendament, chiar dacă adesea acestea se băteau cap în cap, fapt ce a stârnit uimirea jurnaliştilor germani.

“Dan Dumitru Zamfirescu a făcut-o din nou. Pentru a 63-a dată la rând. Acum în ceea ce priveşte una din cele mai controversate probleme aflate pe agenda Parlamentului European în acest an: noile taxe privind tutunul. De 63 de ani. Parlamentarii europeni au propus amendamente la lege. În ciuda faptului că unele amendamente se contraziceau între ele, europarlamentarul român a votat "DA" pentru toate", scrie Der Spiegel.

„Ar trebui puse etichete şi imagini şocante pe jumătate din suprafaţa pachetelor de ţigări? Zamfirescu spune da. Ar trebui să acopere 65%? Da. Ar trebui să li se permită companiilor de tutun să aleagă unde apar imaginile şocante? Desigur. Ar trebui ca imaginile şocante să apară pe partea din jos a pachetului? Absolut. Totul ţine aşa de luni de zile“, mai notează jurnaliştii nemţi.

Jurnaliştii de la săptămânalul german Der Spiegel îl suspectează pe europarlamentarul român că votează fără să se documenteze şi că vine la lucrări doar pentru a încasa diurna de 150 de euro pentru fiecare şedinţă, care se adaugă indemnizaţiei lunare de 6.000 de euro.

„Dacă Parlamentul votează legi ce vizează şomajul în rândul tinerilor, protejarea ţiparului european sau relaţiile comerciale cu Taiwan, domnul de pe locul 787, ultimul rând din dreapta, este invariabil „Pentru”, ironizează Der Spiegel activitatea europarlamentarului român.

Când au reuşit să-l prindă la telefon, reporterii germani au primit o explicaţie năucitoare de la eurodeputaul român: „Spun întotdeauna DA pentru că sunt de acord cu toate propunerile. Nu-mi amintesc când am spus ultima dată NU“.

Fostul ofiţer de Securitate Dan Dumitru Zamfirescu a devenit europarlamentar în februarie 2013, când PRM l-a desemnat în locul lui George Becali, care a ales să devină deputat în Parlamentul României. În CV-ul noului europaralmentar figurează o sentinţă definitivă şi irevocabilă care atestă că a făcut poliţie politică în fosta calitate de lucrător al Securităţii comuniste.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite