Turcan, despre moţiunea USR împotriva ministrului Justiţiei: Toader este ţinut în braţe de inculpaţi şi condamnaţi. Votul Parlamentului nu va conta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan
Prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan

Prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, a declarat, marţi, că liberalii nu au hotărât încă dacă să susţină moţiunea simplă iniţiată de USR împotriva ministrului Justiţiei. Aceasta a spus că există o reţinere în „a-i oferi acestui pseudo-ministru” „care a făcut România de ruşine în întreaga UE”, şanse de a veni la tribuna Parlamentului pentru a minţi încă o dată.

Raluca Turcan, prim-vicepreşedintele PNL, a precizat că nu s-a stabilit încă dacă liberalii vor susţine USR în moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader. Aceasta a spus că „Parlamentul nu trebuie să fie confiscat de interlopi” şi că „nu este locul în care miniştrii să ofere informaţii false”, cea mai mare dorinţă a ministrului Justiţiei fiind aceea de a veni în plenul parlamentului şi de „a prezenta în pseudoraportul lui răfuiala dintre PSD-ALDE şi insituţia care luptă împotriva corupţiei”.

„În momentul de faţă suntem în dezbatere publică cu privire la raportul inventat de Tudorel Toader împotriva Departamentului Naţional Anticorupţie şi a şefului acestei instituţii. Practic se realizează o confuzie nocivă între o persoană şi o instituţie, ceea ce este de neacceptat. Aşadar, PNL consideră că în momentul acesta ar trebui ascultat CSM, trebuie să vedem ce decizie se ia în CSM, am dori să auzim răspunsurile ministrului Justiţiei în spaţiul public, şi nu de la tribuna Parlamentului referitor la încălcarea legii pe care el a făcut-o cu acel simulacru de raport. Cea mai mare dorinţă a lui Tudorel Toader este să vină în plenul Parlamentului şi să prezinte în pseudoraportul lui răfuiala între PSD-ALDE şi instituţia care luptă împotriva corupţiei. Şi credem că Parlamentul României nu trebuie să fie confiscat de interlopi, nu trebuie să fie locul unde miniştrii şi-au creat obiceiul să vină şi să ofere informaţii false", a spus Raluca Turcan.

Aceasta a mai declarat că „o moţiune simplă în Parlament nu conduce la demiterea ministrului”, mai ales că ministrul Justiţiei „este ţinut în braţe de inculpaţii majorităţii PSD-ALDE”.

"Să nu ne ascundem după deget şi să ne facem că nu cunoaştem realitatea  - o moţiune simplă în Parlament nu conduce la demiterea ministrului. Au fost moţiuni votate în Parlament şi care n-au avut nicio reacţie. La modul la care este ţinut în braţe ministrul Justiţiei de către capii inculpaţi şi condamnaţi ai majorităţii PSD-ALDE, nu credem că îl vor lăsa din braţe, indiferent de votul Parlamentului. Analizăm această situaţie”, a continuat ea.

Raluca Turcan a mai meţionat că „argumentele invocate în acel raport sunt o înşiruire de minciuni” şi că „asistăm la o răfuială de tip interlop cu instituţiile statului român” .

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite