Tudorel Toader, o nouă „simplă precizare”: Nu îmi propun să fac „dezvăluiri” şi nici să mă „războiesc” cu nimeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.ro
FOTO gov.ro

Fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, a scris sâmbătă pe Facebook că nu plănuieşte să facă „dezvăluiri” sau să se „războiască” cu nimeni, subliniind că vrea doar să se afle adevărul, dincolo de manipulări.

„O simplă precizare !

Nu imi propun să fac  «dezvăluiri», după cum nu imi propun să mă «războiesc» cu nimeni !

Îmi doresc aflarea adevărului, dincolo de exageratele manipulări.

Spre exemplu-am relatat de nenumarate ori, despre initiaţiva, procedura şi poziţionarile instituţionale faţă de Legea recursului compensatoriu !

PS: voi continua fără să şterg”, a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Joi, Tudorel Toader, a scris că se poate vorbi despre „neavizarea" celor două proiecte de OUG privind modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală, deşi MJ trebuia să fie iniţiator, întrucât "forma celor două proiecte de OUG a fost primită la MJ, elaborată fiind în alte centre de reflecţie". El a enumerat mai multe motive pentru această „neavizare", între care lipsa urgenţei şi falsitatea motivelor invocate.

Tudorel Toader a postat, joi seara, pe pagina sa de Facebook, un text intitulat „Epopeea «neavizării» Codurilor penale!", precizând că exprimarea este greşită, fiind vorba de un Cod penal şi un Cod de procedură penală.

El prezintă istoricul iniţiativei, arătând că în aprilie 2017 a transmis o scrisoare "către sistemul judiciar, către Facultăţile de Drept, către toţi participanţii la activitatea de înfăptuire a justiţiei, pentru a formula eventuale propuneri de modificare a celor patru Coduri /penal, civil, procedură penală şi procedură civilă/care să fie puse în dezbatere publică, formulând o eventuală propunere de lege ferenda".

La solicitarea CSM, termenul de formulare a eventualelor propuneri a fost prelungit, iar în octombrie 2017 a fost înfiinţată Comisia specială comună a Camerei deputaţilor şi Senatului pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei.

Toader arată că, în iulie 2017, Guvernul a aprobat proiectul de lege, iniţiat de către MJ, pentru modificare Codului penal, în acord cu deciziile CCR, precum şi pentru transpunerea Directivei privind confiscarea extinsă, iniţiativă legislativă care a fost transmisă Parlamentului pentru legiferare, iar în noiembrie 2017, Guvernul a aprobat proiectul de lege, iniţiat de către MJ, pentru modificare Codului de procedură penală, în acord cu deciziile CCR, precum şi pentru transpunerea Directivei privind consolidarea prezumţiei de nevinovăţie, iniţiativă legislativă care a fost transmisă Parlamentului pentru legiferare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite