Traian Băsescu şi Crin Antonescu – din nou pe aceeaşi lungime de undă: Vor un alt guvern şi un alt premier.

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traian Băsescu a afirmat răspicat la Pro TV că ar trebui să desemneze un alt premier. Vrea din nou cărţile în mână. Dar Crin Antonescu a fost primul care a lansat ideea că Victor Ponta ar trebui să demisioneze. Au ajuns Băsescu şi Antonescu la o înţelegere împotriva lui Ponta?

Atunci când politicienii fac declaraţii, chiar când se atacă unul pe altul, treceţi repede de prima impresie, pentru atacurile nu înseamnă că sunt duşmani. Ceea ce trebuie să urmăriţi, cu mare atenţie, este modul în care se poziţionează în momente cheie, pe subiecte esenţiale.

Duminică, la Pro TV, Traian Băsescu a afirmat răspicat că ar trebui să desemneze un alt premier, ca urmare a desfiinţării de facto a USL. Trec peste faptul că afirmaţiile preşedintelui nu au, de fapt, niciun fel de acoperire constituţională. Ceea ce remarc este faptul că Traian Băsescu, făcând o forţare, spune următorul lucru: „vreau din nou cărţile la mine în mână, vreau să fac jocurile în impunerea unui nou guvern; nu ştiu dacă am şanse, dar voi încerca să fac asta“.

Şi acum, să trecem la Crin Antonescu. Liderul PNL a fost primul care a lansat ideea că Victor Ponta ar trebui să demisioneze dacă PNL se retrage de la guvernare, ca şi cum criza politică generată de gestul liberalilor nu ar fi fost suficientă, şi ar mai fi nevoie şi un alt gest, făcut de premier, care să anuleze toate câştigule politice obţinute din 2012 şi până astăzi. Demisia lui Victor Ponta ar însemna, practic, ştergerea cu buretele a rezultatului alegerilor din 2012.

Convergenţa de opinie între preşedintele Traian Băsescu şi Crin Antonescu, în acest punct, spune mult mai multe despre stadiul real al relaţiei dintre cei doi sau cel puţin pare a spune mai multe, decât cuvintele de ocară aruncate duminică de locatarul de la Cotroceni şi către preşedintele Senatului.

În politică rar există coincidenţe, şi cu atât mai rar într-o asfel de situaţie, când pe un subiect atât de important, cel care se definea cândva drept principalul adversar al lui Traian Băsescu ajunge să afirme că acesta ar trebui să controleze din nou jocul politic.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite